Έρευνα ή καμία έρευνα;  Ο Ντέιβιντ Τζόνστον δίνει σύσταση για ξένη παρέμβαση - Εθνική

Οι Καναδοί θα μάθουν την Τρίτη εάν θα πρέπει να γίνει δημόσια έρευνα για ξένες παρεμβάσεις όταν ο Ειδικός Εισηγητής Ντέιβιντ Τζόνστον παρουσιάσει τη σύστασή του για το θέμα.

Η σύσταση του Τζόνστον για μια πιθανή έρευνα θα είναι μέρος μιας αρχικής έκθεσης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει με τους ισχυρισμούς για παρέμβαση. Ο πρώην γενικός κυβερνήτης θα δώσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης.

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είπε ότι θα ακολουθήσει τις συστάσεις του Τζόνστον.

Ο πρωθυπουργός δέχεται πιέσεις εδώ και μήνες από ηγέτες της αντιπολίτευσης να διεξαγάγει δημόσια έρευνα σχετικά με αυξανόμενες καταγγελίες για ξένη παρέμβαση στην καναδική κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων εκλογών.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: «Θα γίνει δημόσια έρευνα για ξένη παρέμβαση;  Ζυγίζει ο Πολιτικός


Θα γίνει δημόσια έρευνα για ξένες παρεμβάσεις; Ζυγίζουν οι πολιτικοί


Αυτοί οι ισχυρισμοί, που περιγράφονται λεπτομερώς σε αναφορές από το Global News και την Globe and Mail, έθεσαν την κυβέρνηση υπό έξτρα έλεγχο για να εξηγήσει πότε ενημερώθηκε για ξένες απειλές και απόπειρες παρέμβασης και τι έκαναν οι Φιλελεύθεροι για να το αποτρέψουν αυτό στο μέλλον.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Οι ειδικοί είπαν ότι μια δημόσια έρευνα θα επιτρέψει λεπτομερή, διαφανή συζήτηση σχετικά με το είδος της απειλής που αντιμετωπίζει στην πραγματικότητα ο Καναδάς και θα επιτρέψει στους Φιλελεύθερους να δείξουν ότι είναι σοβαροί για το θέμα.

Ο Τριντό ζήτησε από τον Τζόνστον τον Μάρτιο να ηγηθεί μιας έρευνας για το μέγεθος και τον αντίκτυπο της ξένης παρέμβασης στον Καναδά και να κάνει συστάσεις για περαιτέρω βήματα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση.

Ο Johnston είχε επίσης επιφορτιστεί με τον καθορισμό του καλύτερου φόρουμ για τη μελέτη του θέματος, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια δημόσια έρευνα.

Μια σειρά περαιτέρω ερευνών για ξένες παρεμβάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη εντός του κοινοβουλίου του Καναδά και των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας.

Αυτή είναι μια αναπτυσσόμενη ιστορία και θα ενημερώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

&copy 2023 Global News, τμήμα της Corus Entertainment Inc.

Paylaşın