Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι ανακάλυψε ποιος σκότωσε έναν έφηβο από το Μόντρεαλ πριν από σχεδόν 50 χρόνια

Μετά από μια έρευνα δεκαετιών, μια ανεξιχνίαστη ψυχρή υπόθεση λύνεται και η οικογένεια της 16χρονης κοπέλας από το Μόντρεαλ που βιάστηκε και δολοφονήθηκε τελικά έχει απαντήσεις.

Η αστυνομία στο Longueuil, Que., εξέδωσε την Τρίτη μια πολυαναμενόμενη ενημέρωση για την εξαφάνιση και τη δολοφονία της Sharron Prior. Ο έφηβος χάθηκε αφού πήγε να συναντήσει φίλους για πίτσα στη γειτονιά Pointe-St-Charles του Μόντρεαλ τον Μάρτιο του 1975.

Ο Πριν δεν έφτασε ποτέ στην πιτσαρία. Το σώμα της βρέθηκε τέσσερις ημέρες αργότερα σε μια δασώδη περιοχή στο Longueuil, στη νότια ακτή του Μόντρεαλ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι είχε έναν ύποπτο για την ανεξιχνίαστη υπόθεση: τον Franklin Maywood Romine. Η εξέλιξη προέκυψε μετά την εμφάνιση στοιχείων DNA τον Ιούνιο του 2022 – σχεδόν 50 χρόνια μετά τον θάνατο του Prior.

Οι ερευνητές του Longueuil ζήτησαν το σώμα της Romine, που πέθανε το 1982, να εκταφευτεί σε ένα νεκροταφείο της Δυτικής Βιρτζίνια και να υποβληθεί σε εξέταση DNA. Η αστυνομία είπε ότι είχε και άλλες ενδείξεις που συνδέουν τη Romine με την υπόθεση.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Ο Romine, ο οποίος είχε μακρύ ποινικό μητρώο, βρισκόταν στο Μόντρεαλ τη στιγμή του θανάτου του Prior αλλά δεν θεωρήθηκε ύποπτος, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι ερευνητές δήλωσαν την Τρίτη ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA επιβεβαίωσαν ότι η Ρόμιν ήταν ο δολοφόνος που αναζητούσε η αστυνομία για σχεδόν πέντε δεκαετίες για τη δολοφονία του έφηβου του Μόντρεαλ.

«Δεδομένου ότι ο ύποπτος για αυτήν την υπόθεση πέθανε, η επιβεβαίωση της ταυτότητας κλείνει αυτή την ψυχρή υπόθεση και δεν θα οδηγήσει σε κατηγορίες στα καναδικά δικαστήρια», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

με αρχεία από τον Καναδικό Τύπο

&copy 2023 Global News, τμήμα της Corus Entertainment Inc.

Paylaşın