Η κομητεία Grande Prairie προειδοποιεί για κίνδυνο καθώς οι κάτοικοι μάχονται οι ίδιοι με τις πυρκαγιές

Καθώς αυξάνεται η απογοήτευση για την αντίδραση στις πυρκαγιές που ανάγκασαν χιλιάδες Αλμπέρτανους να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις αγροτικές περιουσίες τους, μια κομητεία προειδοποιεί τους κατοίκους της για «μη εγκεκριμένες πράξεις» που θέτουν ζωές σε κίνδυνο.

Η κομητεία του Grande Prairie εξέδωσε ανακοίνωση Ένα μέλος του κοινού που χειριζόταν τη δική του προσωπική μπουλντόζα την Παρασκευή είπε ότι «έθεσε σε κίνδυνο τον εαυτό του και το πλήρωμα σπάζοντας δέντρα στη φωτιά και παραλίγο να ξεπεράσει τους πυροσβέστες και τον εξοπλισμό τους.

Η δήλωση αναφέρει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσουν οι άνθρωποι ότι οι αποφάσεις για την πυρόσβεση είναι άκρως συντονισμένες και ότι τα μέλη του κοινού δεν μπορούν να ενεργήσουν μόνα τους, ακόμα κι αν το εννοούν καλά.

Σε μια ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Συνεργασία Έκτακτης Ανάγκης Grande Prairie νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας από τους κατοίκους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της πυρκαγιάς στο Dunes West είπε ότι η φωτιά θα μπορούσε να είχε σταματήσει εντός 12 ωρών, εάν η κομητεία επιτρεπόταν στους ανθρώπους να κάνουν τη δική τους φωτιά . πρόληψη.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Άλλοι ήθελαν να επιστρέψουν και να ελέγξουν τα ζώα της φάρμας που έπρεπε να μείνουν πίσω.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: «Η τεράστια ζήτηση επεκτείνει τις πυρκαγιές στην Αλμπέρτα, οι πόροι έκτακτης ανάγκης είναι σπάνιοι»


Η τεράστια ζήτηση επεκτείνει την καταπολέμηση των πυρκαγιών της Αλμπέρτα, οι πόροι έκτακτης ανάγκης είναι σπάνιοι


Υπήρχαν 83 ενεργές πυρκαγιές σε όλη την επαρχία το απόγευμα του Σαββάτου, συμπεριλαμβανομένων 21 εκτός ελέγχου και περίπου 16.500 άνθρωποι από πολλές άλλες κοινότητες στην κεντρική και βόρεια Αλμπέρτα έμειναν έξω από τα σπίτια τους.

«Τα πυροσβεστικά συνεργεία μας αποτελούνται από πυροσβέστες υψηλής ειδίκευσης που είναι εκπαιδευμένοι σε οτιδήποτε, από την προστασία κτιρίων μέχρι την καταπολέμηση των πυρκαγιών και βάζοντας εμπόδιο στο δρόμο τους, θέτουν τον εαυτό τους και το πλήρωμα σε κίνδυνο και μειώνουν την ικανότητά μας να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και να προστατεύσουμε την περιουσία», ανέφερε η κομητεία στο η δήλωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της το Σάββατο το πρωί.

«Στόχοι μας είναι πρώτα να προστατεύσουμε τους ανθρώπους και δεύτερον να προστατεύσουμε την ιδιοκτησία».

Η άνοδος της θερμοκρασίας του Σαββάτου, που αναμένεται να συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να αυξήσει την εξάπλωση των πυρκαγιών.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Η πρωθυπουργός της Αλμπέρτα, Danielle Smith, βρέθηκε στο Grande Prairie την Παρασκευή για να ερευνήσει τη ζώνη της πυρκαγιάς και να συναντηθεί με τοπικούς αξιωματούχους και ιθαγενείς ηγέτες.

Το πρωί του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκστρατείας για την υγειονομική περίθαλψη, είπε ότι η κυβέρνηση μόλις ενέκρινε την κατασκευή «μιας αρκετά εκτεταμένης πυροπροστασίας για την πόλη».

Περίπου 300 μέλη των Καναδικών Δυνάμεων θα αναπτυχθούν σε όλη την επαρχία τις επόμενες ημέρες για να βοηθήσουν στις πυρκαγιές. Περίπου 100 από αυτούς τους στρατιώτες θα σταλούν στην περιοχή Grande Prairie.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο:


Οι κάτοικοι της επαρχίας της κομητείας Yellowhead λένε ότι έπρεπε να καταπολεμήσουν οι ίδιοι τις πυρκαγιές: «Όλα έχουν φύγει»


& αντιγραφή 2023 The Canadian Press

Paylaşın