Η κυβέρνηση της BC προσφέρει νέο εκπτωτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικών ποδηλάτων, οι ειδικοί προειδοποιούν για χρήση ασφαλών ποδηλάτων και μπαταριών - BC

Η κυβέρνηση της BC προσφέρει νέο εκπτωτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικών ποδηλάτων, οι ειδικοί προειδοποιούν για χρήση ασφαλών ποδηλάτων και μπαταριών – BC

Οι κίνδυνοι από τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες προκαλούν άλλη μια προειδοποίηση από τους πρώτους ανταποκριτές μετά από μια πρόσφατη πυρκαγιά μπαταρίας σε διαμέρισμα στο Downtown Eastside.

Τα πληρώματα κλήθηκαν σε τρεις διαφορετικές πυρκαγιές σε κοντινά SROs την Πέμπτη.

Η μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις οδούς East Hastings και Columbia, η δεύτερη στις οδούς West Pender και Hamilton και η τρίτη στις οδούς Abbott and Water, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής του Βανκούβερ Μάθιου Τριντό.

«Τα πληρώματα μπόρεσαν να βοηθήσουν στην οριστική κατάσβεσή του, αλλά αντιμετώπισαν αρκετές μπαταρίες. Η πηγή της φωτιάς ήταν μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία για ένα ηλεκτρονικό ποδήλατο ή ένα ηλεκτρονικό σκούτερ», είπε ο Τριντό.

«Οι μισοί θάνατοι σε πυρκαγιές πέρυσι σχετίζονται άμεσα με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες».

Ενώ τα πληρώματα λένε ότι οι πυρκαγιές προκάλεσαν σοβαρά εγκαύματα σε τουλάχιστον μία κλήση, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το αν αυτό αφορούσε τους επιβαίνοντες ή την ίδια τη μονάδα.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Αυτό έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση της BC ανακοινώνει το νέο Πρόγραμμα εκπτώσεων ηλεκτρικού ποδηλάτου BC, το οποίο επιτρέπει στους κατοίκους να λαμβάνουν έκπτωση έως και 1.400 $ από την αγορά ενός ηλεκτρονικού ποδηλάτου βάσει εισοδήματος.

Από την 1η Ιουνίου 2023, οι κάτοικοι της BC μπορούν να έχουν έκπτωση όταν αγοράζουν νέο ηλεκτρικό ποδήλατο. Το ποσό της έκπτωσης εξαρτάται από το εισόδημα.

bcebikerebates.ca

Σύμφωνα με την δικτυακός τόπος, πρέπει να προσκομίσετε μια δήλωση εισοδήματος από τους φόρους του περασμένου έτους, να λάβετε έγκριση, να αγοράσετε ένα ποδήλατο που κοστίζει τουλάχιστον 2.000 $ και να υποβάλετε τις αποδείξεις σας για να διεκδικήσετε την έκπτωση.

Ο ιστότοπος προειδοποιεί επίσης να μην χρησιμοποιείτε μπαταρίες μετά την αγορά, φθηνές, πλαστές ή ανακατασκευασμένες μπαταρίες ηλεκτρονικών ποδηλάτων και να φορτίζετε την μπαταρία του ηλεκτρονικού ποδηλάτου σας μόνο με τον φορτιστή που παρέχεται από τον κατασκευαστή.

Ο Simon Coutts, ιδιοκτήτης του τοπικού καταστήματος ποδηλάτων, λέει ότι ο ιστότοπος δεν διευκρινίζει ακόμη ποιοι έμποροι λιανικής είναι επιλέξιμοι, λέγοντας ότι τα ποδήλατα και οι μπαταρίες χωρίς καναδικές πιστοποιήσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν συνταγή για καταστροφή.

«Αν πραγματικά συμβεί κάτι όπου πιάσει φωτιά ή έχουν μεγάλο πρόβλημα, ναι, είναι ο αγοραστής, προσοχή», προειδοποιεί ο Coutts.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Λέει, απλά πρέπει να δεις την τρέλα του «χόβερμπορντ» πριν από μερικά χρόνια και πώς έγινε αυτό.

«Τα hoverboard στην πραγματικότητα δεν πωλούνται. Δεν τα βρίσκεις πια. Ο λόγος για αυτό είναι επειδή ήρθαν, πλημμύρισαν την αγορά και μετά είχαν πολλά προβλήματα», δήλωσε ο Coutts.

«Είναι πολύ επικίνδυνοι. Ο κόσμος τα άφησε να φορτίζουν μια νύχτα και πράγματα συμβαίνουν.

Ο Coutts πιστεύει ότι το πρόγραμμα δεν θα αυξήσει δραματικά τη ζήτηση για ηλεκτρονικά ποδήλατα, αλλά λέει ότι υπάρχει τοπικό ενδιαφέρον για τους ανθρώπους να αγοράζουν ένα ηλεκτρονικό ποδήλατο ως εναλλακτική λύση για την οδήγηση για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

«Νομίζω ότι θα ήταν περισσότερο για έναν επιβάτη. Κάποιος που θέλει ένα εναλλακτικό μέσο μεταφοράς αντί να πηγαίνει στη δουλειά του με αυτοκίνητο», εξηγεί ο Coutts.

“[They] δεν χρειάζεται να πληρώνεις για βενζίνη, δεν χρειάζεται να περιμένεις σε μποτιλιαρίσματα. Μπορούν απλώς να πάρουν τους ποδηλατόδρομους στη δουλειά και να φτάσουν εκεί. Έχω ήδη πολλούς πελάτες που το κάνουν».

Το πρόγραμμα θα ανοίξει την 1η Ιουνίου.

&copy 2023 Global News, τμήμα της Corus Entertainment Inc.

Paylaşın