Η Οτάβα ανακοινώνει τη μεταρρύθμιση της εγγύησης εν μέσω εκκλήσεων για αυστηρότερους νόμους - Εθνικό

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Λαμέτι θα κάνει μια ανακοίνωση την Τρίτη το απόγευμα για το πώς η κυβέρνησή του σχεδιάζει να μεταρρυθμίσει το σύστημα εγγύησης του Καναδά, μετά από μήνες εκκλήσεων για αυστηρότερους νόμους από τους πρωθυπουργούς, την αστυνομία και την αντιπολίτευση.

Θα δώσει συνέντευξη Τύπου με αρκετούς συναδέλφους του υπουργικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του Γραμματέα Δημόσιας Ασφάλειας Marco Mendicino και της Υπουργού Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων Carolyn Bennett.

Οι προτεινόμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα προέρχονται από πιέσεις από επαρχίες και εδάφη για μείωση του αριθμού των βίαιων επαναλαμβανόμενων παραβατών που αποφυλακίζονται με εγγύηση.

Ορισμένες υποθέσεις υψηλού προφίλ έχουν επιστήσει την προσοχή στο θέμα, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατου θανάτου με μαχαίρι μιας γυναίκας και της κόρης της στο Έντμοντον, που σύμφωνα με την αστυνομία διαπράχθηκαν από έναν άνδρα που εκείνη την εποχή ήταν ελεύθερος με εγγύηση.

Οι ομοσπονδιακοί συντηρητικοί λένε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα αυτού που αποκαλούν σύστημα «catch-and-release» και έχουν ζητήσει δημόσια για αυστηρότερους νόμους.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Ο Χάρτης Δικαιωμάτων και Ελευθεριών εγγυάται ότι οποιοσδήποτε κατηγορείται για έγκλημα δεν θα στερηθεί εύλογης εγγύησης χωρίς εύλογη αιτία και ο Λαμέτι είπε ότι θα εφαρμόσει στοχευμένες μεταρρυθμίσεις που σέβονται αυτό το δικαίωμα.

& αντιγραφή 2023 The Canadian Press

Paylaşın