Η BC επεκτείνει την κερδοσκοπία και τον φόρο κενών θέσεων στο νησί Βανκούβερ, Howe Sound

Η Βρετανική Κολομβία επεκτείνει τον φόρο που έχει δημιουργήσει για να περιορίσει την κερδοσκοπία στα ακίνητα και να διασφαλίσει ότι τα σπίτια σε κοινότητες που στερούνται τα ενοίκια δεν θα μείνουν άδεια.

Μια δήλωση από το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι η κερδοσκοπία και ο φόρος για τις κενές θέσεις επεκτείνονται πλέον στους δήμους North Cowichan, Duncan, Ladysmith, Lake Cowichan, Lions Bay και Squamish.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: «Οι κοινοτικές ομάδες του Salt Spring Island είναι εξοργισμένες με την απαγόρευση της κερδοσκοπίας και των φόρων για τις κενές θέσεις εργασίας»


Οι κοινοτικές ομάδες του Salt Spring Island εξοργίστηκαν επειδή αποκλείστηκαν από την κερδοσκοπία και τους φόρους για τις κενές θέσεις


Από τις αρχές του επόμενου έτους, οι ιδιοκτήτες κατοικιών σε αυτές τις περιοχές θα ενωθούν με τους ιδιοκτήτες σε άλλες 40 πόλεις, κομητείες και πόλεις π.Χ., οι οποίοι πρέπει να αναφέρουν πώς έχει χρησιμοποιηθεί η περιουσία τους έως το 2023.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Η δήλωση αναφέρει ότι το 99 τοις εκατό των ανθρώπων που ζουν στο BC μπορούν να αναμένουν ότι θα απαλλάσσονται για το φορολογικό έτος 2023, αλλά οι ιδιοκτήτες κατοικιών στους νέους δήμους, μαζί με αυτούς που ήδη υπόκεινται στον φόρο, πρέπει να υποβάλουν επίσημες δηλώσεις το νέο έτος.

Η μη υποβολή ακριβούς δήλωσης μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο που κυμαίνεται από το μισό έως δύο τοις εκατό της συνολικής αξίας του ακινήτου, ανάλογα με το αν ο ενάγων είναι Καναδός πολίτης ή αλλοδαπός ιδιοκτήτης.

Σε ισχύ από το 2018, ο φόρος καλύπτει τα περισσότερα σπίτια στις Περιφερειακές Περιφέρειες του Μετρό Βανκούβερ και της Πρωτεύουσας, στις Περιφέρειες Mission και Lantzville και στις πόλεις Abbotsford, Chilliwack, Kelowna, West Kelowna και Nanaimo.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο:


Η επαρχία επεκτείνει την κερδοσκοπία και την εισφορά κενών θέσεων σε περισσότερους δήμους της Π.Χ


Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα επιστραφούν στις περιοχές όπου ισχύει ο φόρος, ανέφερε το υπουργείο.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Η δήλωση δείχνει ότι περισσότερα από 313 εκατομμύρια δολάρια έχουν συγκεντρωθεί από το 2018, με τα χρήματα να χρησιμοποιούνται για την κατασκευή νέων, πιο προσιτών τύπων κατοικιών.

Η υπουργός Οικονομικών Katrine Conroy είπε ότι ο φόρος θα επεκταθεί για να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα στέγης.

«Οι άνθρωποι στην κομητεία μας αναμένουν ότι τα σπίτια θα χρησιμοποιηθούν ως σπίτια, όχι ως επενδύσεις για κερδοσκόπους», είπε ο Conroy στη δήλωση.

«Η κερδοσκοπία και ο φόρος για τις κενές θέσεις διασφαλίζουν ότι η στέγαση είναι διαθέσιμη στους ανθρώπους, όχι άδεια», είπε.

Τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν ότι το μέτρο βοήθησε στη μετατροπή περίπου 20.000 κενών διαμερισμάτων σε κατοικίες στο Metro Vancouver και η επέκταση του φόρου αναμένεται να οδηγήσει σε περισσότερα σπίτια σε κοινότητες που αγωνίζονται με χαμηλά ποσοστά κενών θέσεων.

& αντιγραφή 2023 The Canadian Press

Paylaşın