Η Chinatown του Βανκούβερ παίρνει 2,2 εκατομμύρια δολάρια από την επαρχία για αναμόρφωση και αναζωογόνηση - π.Χ.

Η Chinatown του Βανκούβερ παίρνει 2,2 εκατομμύρια δολάρια από την επαρχία για αναμόρφωση και αναζωογόνηση – π.Χ.

Η ιστορική συνοικία Chinatown του Βανκούβερ θα λάβει 2,2 εκατομμύρια δολάρια σε επαρχιακά κεφάλαια για να επανασχεδιάσει και να αναζωογονήσει τα καταστήματα, τους δρόμους, τα έπιπλα και τις υποδομές της.

Το Ίδρυμα Chinatown του Βανκούβερ αποκάλυψε τα νέα πριν από μια ανακοίνωση χρηματοδότησης την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό της BC David Eby και τη Lana Popham, Υπουργό Τουρισμού, Τεχνών, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τα χρήματα θα δαπανηθούν για νέους φωτισμούς και βιτρίνες, για αναβάθμιση της πρόσοψης του Πολιτιστικού Κέντρου της Κίνας, διατηρώντας τον πολιτισμό της γειτονιάς και πολλά άλλα.

«Οι επιχειρήσεις της Chinatown έχουν περάσει από πολλά οικονομικά σκαμπανεβάσματα, αλλά αυτή η περίοδος ήταν μια από τις πιο δύσκολες στην ιστορία μας», δήλωσε ο Jordan Eng, πρόεδρος του Vancouver Chinatown Business Improvement Association, σε δελτίο τύπου.

«Είμαστε ευγνώμονες για την ηγεσία και το όραμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Έμπι και της Κάρολ Λι στις προσπάθειές τους να αναζωογονήσουν τη γειτονιά μας».

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: «Το δημοτικό συμβούλιο ψηφίζει για το προτεινόμενο τέλος στάθμευσης 2 $ στην Chinatown του Βανκούβερ»


Το δημοτικό συμβούλιο ψηφίζει για το προτεινόμενο τέλος στάθμευσης 2 $ στην Chinatown του Βανκούβερ


Ο Λι είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Chinatown του Βανκούβερ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη διατήρηση και τιμή για περισσότερο από έναν αιώνα σινο-καναδικής ιστορίας στην περιοχή.

Πρωτοστάτησε στα εγκαίνια του Chinatown Storytelling Center το 2021, του πρώτου μόνιμου εκθεσιακού χώρου που είναι αφιερωμένος στην κοινή χρήση του σινο-καναδικού ταξιδιού, και ανακαινίζει το ξενοδοχείο May Wah, το οποίο παρέχει ασφαλή στέγαση σε κατοίκους με αναπηρία, χαμηλού εισοδήματος.

Το ίδρυμα αναπτύσσει επίσης ένα έργο 231 κατοικιών στο 58 West Hastings που θα έχει ένα ολοκληρωμένο κέντρο υγείας προσβάσιμο σε ολόκληρη την κοινότητα.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: «Οι επιχειρήσεις και οι κάτοικοι της Chinatown του Βανκούβερ λένε ότι η κατάσταση βελτιώνεται»


Ιδιοκτήτες και κάτοικοι της Chinatown του Βανκούβερ λένε ότι η κατάσταση βελτιώνεται


Τα τελευταία χρόνια, η γειτονιά μαστίζεται από προβλήματα, όπως το οικονομικό πλήγμα της πανδημίας του COVID-19 και η αύξηση των εγκλημάτων όπως το σπάσιμο παραθύρων, τα γκράφιτι, η ληστεία και ο εμπρησμός.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Eng είπε στο Global News ότι ο μισός ετήσιος προϋπολογισμός της Chinatown BIA δαπανήθηκε για την ασφάλεια, εκ των οποίων 240.000 $ δαπανήθηκαν μόνο το 2021.

«Τα τελευταία χρόνια, έχω δει από πρώτο χέρι τους αγώνες που έχουν αντιμετωπίσει πολλές από τις τοπικές μικρές επιχειρήσεις και οργανώσεις μας στην Chinatown», δήλωσε η Lorraine Lowe, εκτελεστική διευθύντρια του Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden, στην κυκλοφορία.

“Αυτή η υποστήριξη έδωσε στην κοινότητα νέα ελπίδα καθώς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα λαμπρότερο μέλλον στην Chinatown.”


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο:


Το αστυνομικό τμήμα του Βανκούβερ εγκαθιστά ένα ρυμουλκούμενο δημόσιας ασφάλειας στην Chinatown


Τα νέα της Παρασκευής έρχονται πέρα ​​από τα 1,8 εκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακά κεφάλαια που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο για την Chinatown για να βοηθήσουν στη βελτίωση των υποδομών, στη βελτίωση των ορόσημων και στη βελτίωση των τουριστικών ευκαιριών.

Σχεδόν 390.000 δολάρια σε επιχορηγήσεις εγκρίθηκαν επίσης νωρίτερα αυτόν τον μήνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Βανκούβερ για τέσσερις οργανισμούς Chinatown για αφαίρεση γκράφιτι και άλλες πρωτοβουλίες.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Βανκούβερ έδωσαν το πράσινο φως σε ένα ευρύτερο σχέδιο 2 εκατομμυρίων δολαρίων για την αναζωογόνηση της περιοχής, εστιάζοντας στην υγιεινή, την αφαίρεση γκράφιτι και την υποστήριξη της κοινότητας.

«Η Chinatown του Βανκούβερ είναι κάτι περισσότερο από μια γειτονιά – συμβολίζει την ανθεκτικότητα, την επιμονή και την υπερηφάνεια της πόλης», είπε ο Lee.

«Με τη συμβολή της επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε έργα που τιμούν το παρελθόν, αγκαλιάζουν το παρόν και δημιουργούν μια ακμάζουσα κοινότητα για τις μελλοντικές γενιές».

&copy 2023 Global News, τμήμα της Corus Entertainment Inc.

Paylaşın