Η WestJet αποφεύγει την απεργία.  Θα επανεκκινήσουν οι πτήσεις εγκαίρως για το μεγάλο Σαββατοκύριακο;

Η WestJet κάνει ό,τι μπορεί για να επαναλάβει περισσότερες από 100 ακυρωμένες πτήσεις την Παρασκευή, αφού απέφυγε μια απεργία πιλότων που απείλησε να διαταράξει τα ταξιδιωτικά σχέδια των Καναδών για την Ημέρα της Βικτώριας για το Σαββατοκύριακο.

Η αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στο Κάλγκαρι και η Ένωση Πιλότων Αερογραμμών (ALPA) ανακοίνωσαν μια δοκιμαστική συμφωνία για την αποτροπή της εργατικής δράσης νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Περίπου 1.800 πιλότοι στο WestJet και στο Swoop ήταν στα πρόθυρα της απόλυσης τη νύχτα της Παρασκευής μετά την έκδοση προκήρυξης απεργίας από την ALPA τη Δευτέρα.

Εν αναμονή μιας στάσης εργασίας, η WestJet καθήλωσε περισσότερες από 100 πτήσεις την Πέμπτη για να αποφύγει «αεροσκάφη να μείνουν χωρίς υποστήριξη σε απομακρυσμένες τοποθεσίες». Η διαδικασία επαναφοράς αυτών των πτήσεων στο διαδίκτυο ξεκίνησε μετά την επίτευξη της προκαταρκτικής συμφωνίας, ανέφερε η WestJet.

«Ο Όμιλος WestJet εντείνει τις δραστηριότητές του όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, αλλά η πλήρης επανέναρξη των εργασιών θα πάρει χρόνο». ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

“Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να συνεχίσουν να ελέγχουν την κατάσταση των πτήσεων τους πριν κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο.”

Οι ακυρώσεις της WestJet επηρέασαν δεκάδες δρομολόγια εντός του Καναδά και προς τις ΗΠΑ και πέρα ​​από αυτήν, ενώ οι πτήσεις που εκτελούσε η περιφερειακή υπηρεσία WestJet Encore και η Sunwing Airlines, που ανήκει στη WestJet, παρέμειναν ανεπηρέαστες.

Η ψηφοφορία για τα μέλη για τη συμφωνία θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, ανέφεραν οι δύο πλευρές.

«Μετά από μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μια κατ’ αρχήν συμφωνία που συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην αναγνώριση της αξίας και της τεχνογνωσίας που προσφέρουμε στην αεροπορική μας εταιρεία καθημερινά», δήλωσε ο Capt. Bernard Lewall, Πρόεδρος του Chief Executive Board της WestJet ALPA.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Το συνδικάτο είπε ότι οι πιλότοι της WestJet έχουν μείνει πίσω από τους βορειοαμερικανούς ομολόγους τους τα τελευταία χρόνια σε κρίσιμες συμβάσεις, όπως η προστασία της εργασίας, η εξέλιξη της σταδιοδρομίας, η αποζημίωση και η ευελιξία προγραμματισμού.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο:


4.000+ πτήσεις WestJet, Swoop σε κίνδυνο την επόμενη εβδομάδα καθώς πλησιάζει η απεργία


Η ALPA και η WestJet δήλωσαν και οι δύο ότι πιστεύουν ότι η σύμβαση προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια εργασίας, καλύτερη αποζημίωση και πιο ευέλικτα χρονοδιαγράμματα για καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

«Όταν ξεκίνησα τη WestJet πριν από 18 χρόνια, θεωρήθηκε ως προορισμός καριέρας», είπε ο Lewall σε μια δήλωση.

«Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, ήμασταν κάτι περισσότερο από ένα χώρο εκπαίδευσης για πιλότους που αναζητούν καλύτερες ευκαιρίες».


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο:


Οι ταξιδιώτες αντιδρούν καθώς πλησιάζει η απεργία της WestJet


Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, η ένωση είπε ότι η διοίκηση της WestJet συζήτησε επανειλημμένα τη στρατηγική ανάπτυξής της.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

«Εάν επικυρωθούν, οι πιλότοι θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι παραμένουν δεσμευμένοι να συμβάλουν σημαντικά στην επιτυχία της WestJet και να βοηθήσουν την εταιρεία να αναγνωρίσει τη στρατηγική ανάπτυξής της», ανέφερε η ένωση.

– με αρχεία από την Karen Bartko της Global News και τον καναδικό τύπο

&copy 2023 Global News, τμήμα της Corus Entertainment Inc.

Paylaşın