Η WestJet και οι πιλότοι της καταλήγουν σε συμφωνία 11 ωρών για να αποφύγουν την απεργία: Union

Η αεροπορική εταιρεία WestJet και οι πιλότοι της κατέληξαν σε συμφωνία την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με το συνδικάτο, η οποία θα μπορούσε να αποτρέψει μια απεργία εν όψει του Σαββατοκύριακου του Μαΐου.

Ένα δελτίο τύπου από την Ένωση Πιλότων Air Line, Int’l (ALPA) αργά το βράδυ της Πέμπτης ανέφερε ότι τα μέλη ψήφισαν για την επίτευξη συμφωνίας αρχής με τη διοίκηση της WestJet μετά από περισσότερους από εννέα μήνες διαπραγματεύσεων για μια νέα σύμβαση πιλότου.

Η απεργία επρόκειτο να ξεκινήσει νωρίς το πρωί της Παρασκευής και η αεροπορική εταιρεία είχε ήδη ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις εν αναμονή της προσγείωσης του στόλου της. Η WestJet δήλωσε την Πέμπτη ότι σταθμεύει την πλειοψηφία του στόλου 737 και 787 της εν αναμονή της εργατικής δράσης.

Η ψηφοφορία των μελών για τη συμφωνία θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, ανέφερε.

«Μετά από μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μια κατ’ αρχήν συμφωνία που συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην αναγνώριση της αξίας και της τεχνογνωσίας που προσφέρουμε στην αεροπορική μας εταιρεία καθημερινά», δήλωσε ο Capt. Bernard Lewall, Πρόεδρος του Master Executive Council (MEC) της WestJet ALPA.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

«Αυτή η σύμβαση θα βοηθήσει επίσης στην επίλυση πολλών ζητημάτων πρόσληψης και διατήρησης πιλότων της WestJet, ωφελώντας όλους τους εμπλεκόμενους από την εταιρεία μας μέχρι τους επιβάτες και τους συναδέλφους μας».

Το συνδικάτο είπε ότι οι πιλότοι της WestJet έχουν μείνει πίσω από τους βορειοαμερικανούς ομολόγους τους τα τελευταία χρόνια σε κρίσιμες συμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας της εργασίας, της εξέλιξης της σταδιοδρομίας, της αποζημίωσης και του ευέλικτου προγραμματισμού.

Οι ηγέτες της WestJet ALPA δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι το συμβόλαιο ανταποκρίνεται στον στόχο της εξασφάλισης μεγαλύτερης εργασιακής ασφάλειας, βελτιωμένων αποδοχών και πιο ευέλικτων προγραμμάτων για καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

«Όταν ξεκίνησα τη WestJet πριν από 18 χρόνια, θεωρήθηκε ως προορισμός καριέρας», είπε ο Lewall σε μια δήλωση.

«Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια ήμασταν κάτι περισσότερο από ένα χώρο εκπαίδευσης για πιλότους που αναζητούν καλύτερες ευκαιρίες.

«Αυτό το συμβόλαιο θα το αλλάξει αυτό και θα κάνει τη WestJet ξανά προορισμό καριέρας».

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, η ένωση είπε ότι η διοίκηση της WestJet συζήτησε επανειλημμένα τη στρατηγική ανάπτυξής της.

«Εάν επικυρωθούν, οι πιλότοι θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι παραμένουν δεσμευμένοι να συμβάλουν σημαντικά στην επιτυχία της WestJet και να βοηθήσουν την εταιρεία να αναγνωρίσει τη στρατηγική ανάπτυξής της», ανέφερε η ένωση.

Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Κάλγκαρι δεν έχει ακόμη εκδώσει δήλωση σχετικά με τη συμφωνία.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Περισσότερα ακολουθούν…

&copy 2023 Global News, τμήμα της Corus Entertainment Inc.

Paylaşın