Μια συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ φαίνεται να βρίσκεται στον ορίζοντα.  Κάποιοι μπορεί να προσπαθήσουν να το σταματήσουν - Εθνική

Μια συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ φαίνεται να βρίσκεται στον ορίζοντα. Κάποιοι μπορεί να προσπαθήσουν να το σταματήσουν – Εθνική

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος της Βουλής Κέβιν ΜακΚάρθι εξέφρασαν αυξανόμενη εμπιστοσύνη στην επίτευξη συμφωνίας για το ανώτατο όριο του χρέους για να αποφευχθεί μια καταστροφική χρεοκοπία, αλλά θα μπορούσαν να σκοντάψουν από την αντίθεση της τελευταίας στιγμής της σκληροπυρηνικής Ομάδας Ελευθερίας της Βουλής.

Η μικρή αλλά ισχυρή φατρία των Ρεπουμπλικανών προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι θα μπορούσε να προσπαθήσει να μπλοκάρει οποιαδήποτε συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από την ψήφιση της Βουλής των Αντιπροσώπων, εάν η συμφωνία δεν περιλαμβάνει «ισχυρές» ομοσπονδιακές περικοπές.

«Αν ο πρόεδρος πιστεύει ότι θα υπάρξει απλώς επιδοκιμασία, όπως «Ω, υπέροχα, ναι! Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε μια συμφωνία!». – αυτό είναι τρελό, έτσι δεν είναι; Χρειαζόμαστε κάτι που να λειτουργεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Chip Roy, εξέχον μέλος του Freedom Caucus.

Ενώ υπάρχουν πολλές μεταβλητές στο παιχνίδι, η αντίθεση από το Freedom Caucus θα μπορούσε τουλάχιστον να καθυστερήσει την ψήφιση ενός νομοσχεδίου σε μια στιγμή που η οικονομία δεν μπορεί να το αντέξει οικονομικά, δεδομένης της προειδοποίησης του Υπουργείου Οικονομικών ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενδέχεται να μην είναι σε θέση να πληρώσει όλα τους λογαριασμούς του μόλις την 1η Ιουνίου.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Η αισιοδοξία της αγοράς σχετικά με μια πιθανή συμφωνία βοήθησε τις μετοχές των ΗΠΑ να κερδίσουν τις τελευταίες δύο ημέρες.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο:


Κρίση ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν αναζητά ανώτερα μέλη για διαπραγματεύσεις καθώς φεύγει για την G7


Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ φάνηκε να συμμερίζεται αυτήν την αισιοδοξία την Πέμπτη.

Είπε ότι οι διαπραγματεύσεις προχωρούν και έδωσε στους γερουσιαστές 24 ώρες νωρίτερα να επιστρέψουν στην Ουάσιγκτον για μια πιθανή ψηφοφορία για μια συμφωνία την επόμενη εβδομάδα.

Αλλά η αισιόδοξη εικόνα θα μπορούσε να χαλάσει εάν οι διαπραγματεύσεις σταματήσουν. Τα μέλη του Freedom Caucus απαιτούν περισσότερες δαπάνες
περικοπές από αυτές που θα δεχτούν ορισμένοι Δημοκρατικοί.

«Είναι σημαντικό ότι είναι μια σταθερή συμφωνία. Κάτι χλιαρό δεν είναι αρκετό», δήλωσε ο εκπρόσωπος Dan Bishop, μέλος της Ομάδας Freedom Caucus.

Η κοινοβουλευτική ομάδα δημοσίευσε την επίσημη θέση της την Πέμπτη καλώντας τη Γερουσία που ηγούνται οι Δημοκρατικοί να περάσει το νομοσχέδιο για το ανώτατο όριο χρέους των Ρεπουμπλικανών που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον Απρίλιο, το οποίο θα μείωνε τις διακριτικές δαπάνες στα επίπεδα του οικονομικού έτους 2022 και θα περιόριζε τη μελλοντική ετήσια ανάπτυξη στο 1%.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Οι επίσημες θέσεις απαιτούν την υποστήριξη τουλάχιστον του 80% των μελών της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 37 βουλευτών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν οριακή πλειοψηφία 222-213 στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Δεν θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση έως ότου η Γερουσία εγκρίνει τη νομοθεσία», ανέφερε η δήλωση της Ομάδας Ελευθερίας.

Σε ένα tweet, η ομάδα πρόσθεσε: «Όχι άλλη συζήτηση για την αραίωση. Χρονικό διάστημα.”


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο:


Ο Λευκός Οίκος λέει ότι «δεν γίνεται συμφωνία» για το ανώτατο όριο του χρέους καθώς πλησιάζει η κρίση


Το μέλος της Ομάδας Freedom Bob Good είναι ένας από τους πολλούς σκληροπυρηνικούς που λένε ότι είναι έτοιμοι να αντιταχθούν στη δικομματική νομοθεσία που δεν ανταποκρίνεται στους στόχους τους, παρά τον κίνδυνο χρεοκοπίας που θα μπορούσε να ακρωτηριάσει την οικονομία των ΗΠΑ και να διαταράξουν τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Ο Good είπε ότι πιστεύει ότι ο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί θα περνούσαν το νομοσχέδιο της Βουλής εάν αντιμετώπιζαν χρεοκοπία, επειδή η χρεοκοπία θα είχε ως αποτέλεσμα πολύ μεγαλύτερη μείωση των δαπανών για προγράμματα που υποστηρίζουν οι Δημοκρατικοί.

Αλλά η προοπτική μιας συμφωνίας που θα μπορούσε να περιλαμβάνει αυστηρότερες απαιτήσεις θέσεων εργασίας και περικοπές για τους αποδέκτες επισιτιστικής βοήθειας έχει οδηγήσει σε αυξανόμενη απογοήτευση μεταξύ των Δημοκρατικών. Αυτό ώθησε μια ομάδα γερουσιαστών να παροτρύνουν τον Μπάιντεν να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει μια μη δοκιμασμένη νομική θεωρία για να επικαλεστεί την 14η τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ και να αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους χωρίς το Κογκρέσο.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: «Η παραίτηση από το ανώτατο όριο του χρέους είναι μια «βιομηχανική κρίση», η χρεοκοπία θα έφερνε ολόκληρο τον κόσμο σε μπελάδες: Μπάιντεν»


Ένα ανώτατο όριο χρέους είναι μια «κατασκευασμένη κρίση», η χρεοκοπία θα έθετε ολόκληρο τον κόσμο σε μπελάδες: Μπάιντεν


Ενώ μια δικομματική συμφωνία θα μπορούσε ακόμα να προχωρήσει παρά την αντίθεση από την Ομάδα Ελευθερίας, μια διάσπαση εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Δημοκρατικών για τη σωστή πορεία δράσης θα μπορούσε να δώσει στην παράταξη μεγαλύτερη επιρροή στην ψηφοφορία ανώτατου ορίου χρέους, ειδικά εάν η ομάδα έπαιρνε μια επίσημη θέση που θα επέτρεπε στα μέλη να ψηφίστε μπλοκ. .

Με τη χρεοκοπία να πλησιάζει, ο McCarthy θα μπορούσε να αναγκαστεί να ρισκάρει τη δική του βουλευτική θέση βασιζόμενος στους Δημοκρατικούς για να βοηθήσουν στην αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελευθερίας πίεσαν τον ΜακΚάρθι σε 15 ψηφοφορίες προτού εκλεγούν στην ανώτατη θέση της Βουλής τον Ιανουάριο και υποχώρησαν μόνο αφού συμφώνησαν με τα αιτήματά τους, που περιλάμβανε έναν κανόνα που επέτρεπε σε έναν μόνο νομοθέτη να απαιτήσει κατάθεση.

«Αυτό που ζήσαμε τον Ιανουάριο ήταν μια αντανάκλαση των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων σε ολόκληρη τη χώρα και της απογοήτευσής τους για το ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δεν αποδίδει», είπε ο Good.

Αναφορά από τον David Morgan. Επιμέλεια: Scott Malone και Cynthia Osterman

Paylaşın