Οι διαδηλωτές μοιράζονται την οργή τους για την αφαίρεση του ποδηλατόδρομου στο Stanley Park - BC

Το διοικητικό συμβούλιο του Vancouver Park ψήφισε τον Φεβρουάριο για την κατάργηση του προσωρινού ποδηλατόδρομου κατά μήκος του Stanley Park Drive, αλλά δεν θα πάει χωρίς μάχη.

Την Κυριακή, οι διαδηλωτές βγήκαν για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και είπαν ότι η κατάργηση των προστατευόμενων ποδηλατοδρόμων θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ποδηλατών.

«Οι άνθρωποι είναι έκπληκτοι που αυτός ο ποδηλατόδρομος βγαίνει», είπε η Λίζα Σλάκοφ, σύνδεσμος του συμβουλίου του πάρκου Hub Cycling.

«Οι άνθρωποι το χρειάζονται για ασφάλεια, για διασκέδαση. Είναι η κατεύθυνση που πάνε οι πόλεις και τα πάρκα σε όλο τον κόσμο και με κάποιο τρόπο το Βανκούβερ κινείται τώρα προς την αντίθετη κατεύθυνση, σκίζοντας τους ποδηλατόδρομους.

Ο προσωρινός ποδηλατόδρομος κατασκευάστηκε το 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπονταν στους δρόμους του πάρκου.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: 'Ξεκινούν οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την αφαίρεση του ποδηλατόδρομου Stanley Park'


Ξεκινούν οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την αφαίρεση του ποδηλατόδρομου Stanley Park


Η πόλη ξεκίνησε την αποξήλωση μέρους της πίστας τον περασμένο Δεκέμβριο με το σχέδιο να δημιουργήσει έναν μόνιμο ποδηλατόδρομο μέχρι το 2024.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Μία ανάρτηση Ο ιστότοπος της πόλης του Βανκούβερ αναφέρει ότι το θαλάσσιο τείχος θα παραμείνει ανοιχτό για τους ποδηλάτες, δίνοντας στους ποδηλάτες τη δυνατότητα να οδηγήσουν στον θαλάσσιο τοίχο ή στο Stanley Park Drive.

Αλλά ο Slakov λέει ότι αυτό δεν είναι αρκετά καλό.

«Υπάρχει μια καταιγίδα στην άλλη πλευρά του πάρκου, επομένως είναι τακτικά κλειστό. Έτσι, όταν συμβεί αυτό, κανείς που περπατά ή κάνει ποδήλατο δεν θα φτάσει στο πάρκο», εξηγεί ο Slakov.

Σύμφωνα με το Park Board, αυτή η επιλογή αφαιρεί το μεγαλύτερο μέρος του ποδηλατόδρομου, με εξαίρεση μερικούς βασικούς τομείς που προτείνει το προσωπικό να συντηρηθούν/αναβαθμιστούν για λόγους ασφάλειας και πρόσβασης.

Διοικητικό Συμβούλιο του Πάρκου του Βανκούβερ

Έκθεση προσωπικού στο Park Board περιέγραψε τρεις επιλογές για τον ποδηλατόδρομο. Στο τέλος, το προσωπικό ψήφισε την επιλογή Γ με εκτιμώμενο κόστος 330.000 $.

Αυτό το σχέδιο αφαιρεί το μεγαλύτερο μέρος του ποδηλατόδρομου, ο οποίος θα αφαιρεθεί πλήρως μέχρι τα τέλη Μαΐου.

&copy 2023 Global News, τμήμα της Corus Entertainment Inc.

Paylaşın