Οι ηγέτες της κοινότητας του Σασκατούν διδάσκουν για τους άστεγους και τους εθισμούς

Η τελευταία μέρα της 36ωρης πρόκλησης Sanctum Survivor 2023 στο Σασκατούν πλησιάζει στο τέλος της.

Ο δήμαρχος Charlie Clark και εννέα άλλοι ηγέτες της κοινότητας αντιμετώπισαν προκλήσεις σχετικά με την έλλειψη στέγης και τις χρόνιες ασθένειες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Σε κάθε συμμετέχοντα δόθηκαν καθήκοντα να ολοκληρώσουν, οι οποίες έδειχναν προκλήσεις που μπορεί να μην γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι στην κοινότητα, αλλά μπορεί να είναι καθημερινή πραγματικότητα για τον πληθυσμό των αστέγων.

Το Sanctum Care Group φιλοξενεί την εκδήλωση, σημειώνοντας ότι οι παρευρισκόμενοι δεν γνωρίζουν αν θα έχουν πρόσβαση σε καταφύγιο τη νύχτα ή αν θα κοιμούνται έξω.

Το μόνο προσωπικό στοιχείο στο οποίο έχουν πρόσβαση οι διαγωνιζόμενοι είναι το κινητό τους τηλέφωνο, το οποίο έχει σκοπό να ενημερώνει το κοινό για το ταξίδι τους.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: «Ο σύμβουλος καλεί τον Sask.  Η κυβέρνηση θα βοηθήσει την πόλη να αντιμετωπίσει τους άστεγους»


Ο δημοτικός σύμβουλος καλεί τον Σασκ. κυβέρνηση να βοηθήσει την πόλη να αντιμετωπίσει τους άστεγους


«Αναγνωρίζουμε ότι η πρόκληση των 36 ωρών για τους αστέγους σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τα μυριάδες εμπόδια και τα περίπλοκα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που επιβιώνουν από τις καθημερινές δυσκολίες της ζωής σε συνθήκες αστέγου. Αυτή η εκδήλωση επιδιώκει να ρίξει φως σε αυτά τα ζητήματα ευαισθητοποιώντας μέσα από τις φωνές όσων συμμετέχουν στην πρόκληση των 36 ωρών», δήλωσε η Εκτελεστική Διευθύντρια του Sanctum Care Group Katelyn Roberts.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

«Οι προσεκτικά μελετημένες προκλήσεις έχουν σχεδιαστεί σε συνεννόηση με έμπειρους ανθρώπους και εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή σε μια προσπάθεια να δείξουν τους τεράστιους αγώνες αυτού του πληθυσμού. Η πρόκληση ευαισθητοποιεί τις δεκάδες κοινοτικές οργανώσεις που υποστηρίζουν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς της πόλης μας».

Ο Chris Guerette του Συλλόγου Realtors του Σασκάτσουαν συμμετέχει στην εκδήλωση και είπε ότι ήταν μια εκπληκτική μαθησιακή εμπειρία.

«Έχω ακόμα πολλά να μάθω, το ήξερα. Αλλά νομίζω ότι ήταν πολύ ξεκάθαρο ότι έχω να μάθω πολλά περισσότερα από όσα πίστευα», είπε ο Guerette.

Είπε ότι ήταν η πρώτη της χρονιά που συμμετέχει σε αυτή την εμπειρία.

Ο Guerette είπε ότι η κοινότητα είναι τόσο ζεστή και φιλόξενη.

«Αυτό ήταν ένα πολύ συγκινητικό μάθημα για μένα».

Συνειδητοποίησε ότι έπρεπε επίσης να κάνει περισσότερα. Όντας στην επιχείρηση στέγασης, είπε ότι μπορεί να βοηθήσει να παίξει κάποιο ρόλο.

«Νομίζω ότι έχω ευθύνη να δω ποια εμπόδια μπορώ να άρω. Δεν μπορώ να λύσω τα πάντα, αλλά σίγουρα μπορώ να παίξω έναν ρόλο κομμάτι κομμάτι».

Είπε ότι το μαθησιακό της ταξίδι μόλις ξεκίνησε.

«Ακούμε πολύ τις τελευταίες 24 ώρες».

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Ο δήμαρχος του Σασκατούν Τσάρλι Κλαρκ συμμετείχε στην πρόκληση 36 ωρών του Sanctum Survivor.

Παγκόσμια Νέα / Easton Hamm

Ο Κλαρκ είπε ότι αυτή η εμπειρία τον έκανε να κοιτάξει την πόλη με έναν νέο τρόπο.

Ένα από τα καθήκοντα που δόθηκε στον Κλαρκ ήταν να μαζέψει μπουκάλια.

«Βοηθά με έναν μικρό τρόπο να εκτιμήσουμε τους ανθρώπους που ζουν στο δρόμο, την οπτική που έχουν για την πόλη», είπε ο Κλαρκ.

Είπε ότι κάθε άνθρωπος έχει μια ιστορία, αλλά είναι εύκολο να αγνοήσεις τους άλλους.

Ο Κλαρκ είπε ότι έμαθε ότι τα εμπόδια για τους ανθρώπους που παλεύουν με την έλλειψη στέγης και τους εθισμούς στο να λάβουν βοήθεια και να βρουν στέγη είναι τεράστια.

«Και δεν χρειάζεται να είναι τόσο μεγάλοι, επομένως πρέπει πραγματικά να βελτιώσουμε τον τρόπο και να εξορθολογίσουμε τη διαδικασία που χρειάζονται οι άνθρωποι για να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους».

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Είπε ότι υπάρχουν μέρη της κοινότητας όπου η στέγαση δεν επαρκεί, και είπε ότι αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται μια κοινότητα υποστήριξης.

«Έτσι πρέπει να δημιουργήσετε σπίτια με τη σωστή υποστήριξη για να ξεκινήσετε μια διαφορετική πορεία».

Ο Κλαρκ είπε ότι κανείς δεν μπορεί να ξαναχτίσει τη ζωή του μόνος του χωρίς μια κοινότητα υποστήριξης που θα τον βοηθήσει σε αυτό το ταξίδι.

Συμμετείχε επίσης ο Marv Friesen MLA του Saskatoon Riversdale, λέγοντας ότι ήταν τυχερός που είχε στέγη το βράδυ της Πέμπτης, αλλά σημείωσε ότι αυτό δεν ισχύει για όλους.

«Τι θα συμβεί αν δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις εκείνο το βράδυ;»

Ο Friesen είπε ότι δεν θα σταματήσει εκεί, σημειώνοντας ότι η μάχη για την απόκτηση υπηρεσιών θα ξεκινήσει την επόμενη μέρα.

Ένα από τα καθήκοντα που του είχαν ανατεθεί ήταν να πλύνει τα ρούχα. Είπε ότι έπρεπε να επεξεργαστούν και να ανακυκλώσουν μπουκάλια για αυτό.

«Θέλουμε να πάρουμε τις πληροφορίες που μάθαμε εδώ, να κάνουμε κάποιες συζητήσεις και να μάθουμε πώς να βελτιώσουμε κάποια πράγματα».

&copy 2023 Global News, τμήμα της Corus Entertainment Inc.

Paylaşın