Οι παίκτες των Niagara Icedogs εκδιώχθηκαν, η GM έλαβε διετή αποκλεισμό για παραβίαση της πολιτικής της OHL - Hamilton

Οι παίκτες των Niagara Icedogs εκδιώχθηκαν, η GM έλαβε διετή αποκλεισμό για παραβίαση της πολιτικής της OHL – Hamilton

Το Ontario Hockey League ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δύο παίκτες από τους Niagara IceDogs, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της ομάδας Landon Cato, αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα και ο γενικός διευθυντής της ομάδας τιμωρήθηκε για δύο χρόνια για παραβίαση των πολιτικών του πρωταθλήματος.

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν μετά από πορίσματα ανεξάρτητης έρευνας τρίτων.

Η OHL είχε λάβει ισχυρισμούς ότι «ορισμένοι παίκτες του Niagara IceDog» είχαν παραβιάσει την Πολιτική και τον Κώδικα Δεοντολογίας της OHL για την πρόληψη της επίθεσης, του εκφοβισμού και της παρενόχλησης.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο Cato και ο τερματοφύλακας Joshua Rosenzweig συμμετείχαν σε «σοβαρές» παραβιάσεις και των δύο πολιτικών, «συμπεριλαμβανομένης αλλά χωρίς περιορισμό σωματικής επίθεσης και συνενοχής».

Και στους δύο παίκτες απαγορεύτηκε να παίξουν στη διοργάνωση. Το OHL δεν παρείχε λεπτομέρειες για τους ισχυρισμούς.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, ο κυβερνήτης και ο γενικός διευθυντής Darren DeDobbelaer επιβλήθηκαν επίσης κυρώσεις για παραβίαση της κατευθυντήριας γραμμής εμπιστευτικότητας του πρωταθλήματος σχετικά με την έρευνα. Η αναστολή του από τη θέση του GM – με άμεση ισχύ – ισχύει μέχρι την 1η Ιουνίου 2025.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Ο Niagara έχει επίσης επιβληθεί πρόστιμο 100.000 δολαρίων και θα χάσει την κορυφαία επιλογή του στο ντραφτ OHL 2024.

Η OHL είπε ότι οι ερευνητές πήραν συνεντεύξεις με περίπου 15 πρώην παίκτες, προπονητές, στελέχη του προσωπικού και της ομάδας για μια περίοδο αρκετών μηνών.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο σύλλογος τιμωρείται για παραβίαση της πολιτικής παρενόχλησης της OHL.

Ο γενικός διευθυντής, κυβερνήτης και ιδιοκτήτης μειοψηφίας Τζόι Μπερκ και ο επικεφαλής προπονητής και ιδιοκτήτης της μειοψηφίας Μπίλι Μπερκ τέθηκαν σε αναστολή επ’ αόριστον τον Απρίλιο του 2022 μετά από έρευνα σχετικά με σχόλια ομαδικής συνομιλίας. Οι δύο άνδρες και η ομάδα επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμο 150.000 δολαρίων.

Ο DeDobbelaer αγόρασε την ομάδα τον Ιούλιο του 2022, με τον θρύλο του χόκεϋ Wayne Gretzky ως ιδιοκτήτη μειοψηφίας.

& αντιγραφή 2023 The Canadian Press

Paylaşın