Οι πιλότοι της WestJet απέρριψαν μισθούς 300.000 $+;  Το συνδικάτο λέει ότι οι αριθμοί «παραβλέπονται»

Η WestJet λέει στους πιλότους της ότι προσέφερε «σημαντικές» αυξήσεις στους μισθούς που θα τους καθιστούσαν μεταξύ των πιο ακριβοπληρωμένων εργαζομένων στον Καναδά προτού το συνδικάτο πιλότων ανακοινώσει απεργία που θα μπορούσε να ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το Global News.

Όμως το συνδικάτο λέει ότι οι «ολοκαίνουργιοι» εξαψήφιοι μισθοί που περιλαμβάνονται στις εσωτερικές επικοινωνίες δεν αντιπροσωπεύουν το πλήρες εύρος της προσφοράς που απέρριψαν και επέκρινε την αεροπορική εταιρεία για δημόσια διαπραγμάτευση.

Η Global News έλαβε ένα υπόμνημα που εστάλη στους πιλότους της αεροπορικής εταιρείας από τον John Aaron, αντιπρόεδρο πτήσεων της WestJet, λίγες ώρες αφότου η Ένωση Πιλότων Air Line (ALPA) εξέδωσε 72ωρη ειδοποίηση απεργίας τη Δευτέρα το βράδυ.

Οι πιλότοι της WestJet θα εγκαταλείψουν τις δουλειές τους στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής, εκτός εάν επιτευχθεί συμφωνία.

Στο σημείωμα, ο Aaron είπε ότι η τελευταία προσφορά της αεροπορικής εταιρείας – η οποία έληξε μετά την έκδοση της ανακοίνωσης απεργίας – θα είχε αυξήσει τους μισθούς σε “περίπου” $300.000 για έναν καπετάνιο αεροσκάφους στενής ατράκτου και $350.000 για ένα αεροπλάνο πλοιάρχου αεροσκάφους, εξαιρουμένων των υπερωριών και άλλα επιδόματα.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο:


Η ανακοίνωση απεργίας της WestJet θα μπορούσε να επηρεάσει τα ταξιδιωτικά σχέδια για μεγάλα Σαββατοκύριακα


Ο Άαρον είπε ότι αυτοί οι μισθοί θα έκαναν τους στενόσωμους καπετάνιους και τους πρώτους αξιωματικούς τους πιο ακριβοπληρωμένους στον Καναδά.

Τα αεροσκάφη στενής ατράκτου είναι τα πιο κοινά επιβατικά αεροσκάφη, όπως το Boeing 737, τα οποία έχουν έναν μόνο διάδρομο που χωρίζει τις θέσεις των επιβατών. Ο σημερινός στόλος της WestJet αποτελείται κυρίως από αεροσκάφη στενής ατράκτου.

«Κατά τη διάρκεια της συμφωνίας, η πρότασή μας θα περιλάμβανε αυξήσεις μισθών, γενικές αυξήσεις και επανασχεδιασμό των βασικών δομών αποζημίωσης για να αυξηθεί δραματικά η αμοιβή κατ’ οίκον σε κάθε μισθό», έγραψε.

Ωστόσο, ο Tim Perry, ο εθνικός πρόεδρος της ALPA, είπε σε μια συνέντευξη στο Global News ότι οι αριθμοί δεν είναι αντιπροσωπευτικοί του τι θα κέρδιζαν όλοι οι πιλότοι της WestJet, προσθέτοντας ότι υπάρχει “ένα ευρύ φάσμα” τόσο των μισθών των πιλότων όσο και αυτών που πρόσφερε η αεροπορική εταιρεία.

«Έχουμε μέλη που είναι πρώτοι αξιωματικοί και κυβερνήτες όλων των επιπέδων αρχαιότητας που πετούν με όλους τους διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών», είπε. «Και (το σημείωμα) σίγουρα δεν απεικονίζει την εικόνα όλων των μελών που προσπαθούμε να εκπροσωπήσουμε εδώ.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

«Εκπροσωπούμε όλα τα μέλη, όχι μόνο λίγα».


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: «Καναδοί πιλότοι προετοιμάζονται για πιθανή στάση εργασίας στο WestJet/Swoop»


Καναδοί πιλότοι προετοιμάζονται για πιθανή στάση εργασίας στο WestJet/Swoop


Ο Perry δεν θα έλεγε ποια είναι η τρέχουσα μισθολογική κλίμακα για τους πιλότους της WestJet βάσει της παλιάς συλλογικής σύμβασης εργασίας, ούτε θα έδινε μια ιδέα για τους μισθούς που προσφέρονται σε άλλους πιλότους βάσει της πιο πρόσφατης προσφοράς της αεροπορικής εταιρείας. Είπε ότι η ένωση θα συνεχίσει να διεξάγει συνομιλίες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παρά το γεγονός ότι το σημείωμα του Άαρον δημοσιοποιήθηκε.

Ωστόσο, διαφώνησε με τον ισχυρισμό του Aaron ότι η προσφορά της αεροπορικής εταιρείας περιείχε «σημαντικές» αυξήσεις στους μισθούς, ακόμη και σε σύγκριση με τον τρέχοντα υψηλότερο μισθό.

Στο σημείωμά του, ο Άαρον πρόσθεσε ότι η πρόταση της αεροπορικής εταιρείας «εξετάζει επίσης βελτιώσεις στα πεδία που παρέχουν προστασία διαδρόμου και βελτιώσεις στον προγραμματισμό».

«Τόσο οι μισθοί όσο και οι συνθήκες εργασίας είχαν σημαντικό κόστος για την εταιρεία», έγραψε.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Ο Perry διαφώνησε ότι η προσφορά αντιμετώπισε επαρκώς τις ανησυχίες των συνδικάτων σχετικά με την ασφάλεια της εργασίας και τον προγραμματισμό. Πρόσθεσε ότι η διαπραγματευτική ομάδα της αεροπορικής εταιρείας είχε «ξαναδιανείμει» χρήματα από άλλα μέρη της συλλογικής σύμβασης για να «ενισχύει» τις προσφορές μισθών, κάτι που θα έβλαπτε μόνο τους πιλότους.

«Το πλαίσιο είναι σημαντικό», είπε. «Το να ληστεύεις τον Peter για να πληρώσει τον Paul και να μεταφέρεις χρήματα από το ένα μέρος της συμφωνίας στο άλλο… αυτό δεν σημαίνει καλή τη πίστη διαπραγμάτευση κατά την άποψή μας».


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: «Οι επιβάτες αντιδρούν στις απειλούμενες διακοπές εργασίας της WestJet μέρες πριν από το μεγάλο Σαββατοκύριακο»


Οι επιβάτες ανταποκρίνονται σε επαπειλούμενες διακοπές εργασίας στη WestJet μέρες πριν από το μεγάλο Σαββατοκύριακο


Οι αριθμοί στο σημείωμα δεν έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής σε δημόσιες δηλώσεις της WestJet σχετικά με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με την ALPA, η οποία εκπροσωπεί περίπου 1.600 πληρώματα πτήσης στη WestJet και τη θυγατρική της Swoop.

Οι προτεινόμενοι μισθοί είναι σημαντικά υψηλότεροι από τον μέσο ετήσιο μισθό στον Καναδά, ο οποίος ήταν λίγο πάνω από 61.000 $ το 2022, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Όταν ρωτήθηκε πώς θα απαντούσε στους Καναδούς που μπορεί να μην τους αρέσουν οι αριθμοί στο σημείωμα του Aaron, ο Perry είπε ότι καταλαβαίνει, αλλά σημείωσε ότι πολύ λίγα μέλη της ALPA θα έπαιρναν στο σπίτι αυτού του είδους τους μισθούς. Πολλοί πιλότοι δεν τα βγάζουν πέρα ​​με τους τρέχοντες μισθούς τους, πρόσθεσε.

«Οι πιλότοι μας δεν θέλουν τίποτα άλλο από το να εμφανιστούν στη δουλειά την Παρασκευή», είπε ο Πέρι. «Αλλά θέλουν να το κάνουν αυτό με ένα δίκαιο συμβόλαιο».


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: «Οι πιλότοι της WestJet απειλούν με απεργία»


Οι πιλότοι της WestJet απειλούν με απεργία


Η αεροπορική εταιρεία εξέδωσε ειδοποίηση αποκλεισμού λίγο μετά την ανακοίνωση της απεργίας του συνδικάτου, προειδοποιώντας ότι η απεργία μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων μέχρι να επιλυθεί.

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την εκτέλεση ενός συντομευμένου προγράμματος με λιγότερες πτήσεις Westjet και Swoop και για την παροχή «ευέλικτων επιλογών αλλαγής και ακύρωσης για όσους θέλουν να κάνουν εναλλακτικές ρυθμίσεις», δήλωσε η WestJet τη Δευτέρα το βράδυ.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Ο Aaron, ο οποίος είναι γνωστός ως ο «αρχι πιλότος» της WestJet ως αντιπρόεδρος πτήσεων, ζήτησε συγγνώμη από τους πιλότους στο υπόμνημα για το άγχος της πιθανής δράσης στην εργασία.

«Καθώς συζήτησα στο τηλεφώνημά μου για όλους τους πιλότους, ήμουν στη θέση σας και αναγνωρίζω το άγχος της κατάστασης, για το οποίο λυπάμαι πραγματικά», έγραψε.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία με την ένωση σας για ουσιαστικές βελτιώσεις στην καναδική αγορά. Έχετε το λόγο μου ότι παραμένουμε δεσμευμένοι στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη δίκαιης συμφωνίας με εσάς, τους αξιότιμους πιλότους μας».

—Με αρχεία από τον David Akin

&copy 2023 Global News, τμήμα της Corus Entertainment Inc.

Paylaşın