Οι πιλότοι της WestJet εκδίδουν ειδοποίηση 72 ωρών απεργίας μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας, η αεροπορική εταιρεία ανακοινώνει λουκέτο

Οι πιλότοι της WestJet εκδίδουν ειδοποίηση 72 ωρών απεργίας μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας, η αεροπορική εταιρεία ανακοινώνει λουκέτο

Οι πιλότοι της WestJet εξέδωσαν 72ωρη ειδοποίηση απεργίας τη Δευτέρα προς τη διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ξεκινώντας την αντίστροφη μέτρηση για τις απεργίες καθώς οι συνομιλίες για τη σύμβαση αργούν.

Η Ένωση Πιλότων Air Line (ALPA, η οποία εκπροσωπεί περίπου 1.600 πληρώματα πτήσης στη WestJet και τη θυγατρική της Swoop, δήλωσε σε δήλωση ότι είναι έτοιμη να εκδώσει την ειδοποίηση αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά καθυστέρησε να το κάνει για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.

Η καθυστέρηση έδωσε χρόνο και στις δύο πλευρές να εξετάσουν πρόσθετες προτάσεις, πρόσθεσε η ένωση.

«Ενώ έχει σημειωθεί πρόοδος στα περισσότερα μη κοστολογικά στοιχεία, και οι δύο πλευρές απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εμπλεκόμενων μερών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι πιλότοι είναι τώρα έτοιμοι να απεργήσουν την Παρασκευή στις 3 π.μ. ET (1 π.μ. MT) εκτός εάν επιτευχθεί συμφωνία, ανέφερε το συνδικάτο.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο:


Τι θα σήμαινε για τους ταξιδιώτες μια απεργία πιλότου της WestJet;


Ωστόσο, ο καπετάνιος Bernard Lewall, πρόεδρος του συνδικάτου WestJet, δήλωσε στη δήλωση ότι η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας «δεν έχει ακόμη κατανόηση των τρεχουσών συνθηκών της αγοράς εργασίας», γεγονός που οδήγησε τους πιλότους να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας αλλού.

«Χωρίς τις οικονομικές και εργασιακές βελτιώσεις που χρειάζονται οι πιλότοι μας, η WestJet θα παρκάρει τα αεροπλάνα γιατί δεν θα έχει αρκετούς πιλότους για να τα χειριστεί ή να πετύχει τη δική της στρατηγική ανάπτυξης», είπε ο Lewall.

Το συνδικάτο προειδοποίησε ότι η δράση θα μπορούσε να περιλαμβάνει την προσγείωση όλων των αεροσκαφών της WestJet και «την ουσιαστική αναστολή των επιχειρήσεων».

Τα προβλήματα των εργαζομένων περιστρέφονται γύρω από την προστασία της εργασίας, τους μισθούς και τον προγραμματισμό. Η ένωση ισχυρίζεται ότι κατά μέσο όρο κάθε 18 ώρες, οι πιλότοι της WestJet εγκαταλείπουν την αεροπορική εταιρεία μπροστά από τους ανταγωνιστές της.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: «Οι πιλότοι της WestJet προετοιμάζονται για πιθανή απεργία»


Οι πιλότοι της WestJet προετοιμάζονται για πιθανή απεργία


Η WestJet λέει ότι τρεις φορές περισσότεροι πιλότοι έχουν προσληφθεί από αυτούς που απολύθηκαν από την κύρια λειτουργία της φέτος.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Σε δήλωση αυτή την εβδομάδα, η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Κάλγκαρι είπε ότι οι πιλότοι της είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους στον Καναδά, αλλά μια σύμβαση παρόμοια με αυτή που κέρδισαν πρόσφατα ορισμένες ομάδες πιλότων των ΗΠΑ θα ήταν οικονομικά ανέφικτο και θα έθετε σε κίνδυνο το μέλλον της αεροπορικής εταιρείας. Εταιρία.

«Αυτή η προσδοκία δεν είναι λογική και εμποδίζει την ικανότητα του Ομίλου WestJet να καταλήξει σε συμφωνία ενόψει του ερχόμενου σαββατοκύριακου». Αυτό αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της το βράδυ της Δευτέρας.

Ως απάντηση στην ανακοίνωση απεργίας, η αεροπορική εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση αποκλεισμού.

«Η απόφαση να εκδοθεί ειδοποίηση αποκλεισμού, ως απάντηση στις ενέργειες που ανέλαβε σήμερα το σωματείο, δεν έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη και λυπούμαστε ειλικρινά για την ταλαιπωρία και την αβεβαιότητα που εξακολουθεί να προκαλεί στους επισκέπτες μας», δήλωσε ο Alexis von Hoensbroech, Διευθύνων Σύμβουλος της WestJet. . είπε σε δήλωση.

«Είναι ευθύνη μας να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και τον πλήρη έλεγχο του δικτύου μας ανά πάσα στιγμή για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο εγκλωβισμού των επισκεπτών, των πληρωμάτων μας και των αεροσκαφών μας. Η δέσμευσή μας και η προτεραιότητά μας παραμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπου θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όλο το εικοσιτετράωρο για να καταλήξουμε σε μια λογική συμφωνία το συντομότερο δυνατό, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η εργατική δράση».


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: «Σχεδιάζουμε καλοκαιρινά ταξίδια εν μέσω της αναμενόμενης απεργίας πιλότου της WestJet»


Προγραμματισμός καλοκαιρινών ταξιδιών εν μέσω μιας αναμενόμενης απεργίας πιλότων της WestJet


Η WestJet είπε ότι η έκδοση ειδοποίησης δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει στάση εργασίας.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, είπε ότι θα λάβει μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τον πιθανό αντίκτυπο προετοιμάζοντας να εκτελέσει ένα μειωμένο πρόγραμμα με λιγότερες πτήσεις Westjet και Swoop, προληπτικά διαχειριζόμενες αλλαγές και ακυρώσεις και παρέχοντας «ευέλικτες αλλαγές – και προσφέροντας επιλογές ακύρωσης για αυτούς που επιθυμεί να κάνει εναλλακτικές ρυθμίσεις».

Σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακυρώσεων πτήσεων, η αεροπορική εταιρεία είπε: “Στους επηρεαζόμενους επισκέπτες θα επιστραφούν τα χρήματα ή θα φιλοξενηθούν εκ νέου ανάλογα με την περίπτωση.”

Για άτομα που έχουν κάνει απευθείας κράτηση με WestJet ή Swoop, οι αλλαγές στα υπάρχοντα ταξίδια θα κοινοποιούνται απευθείας μέσω email.

Όσοι έχουν κάνει κράτηση μέσω ταξιδιωτικού γραφείου ή διαδικτυακά μέσω τρίτου παρακαλούνται να επικοινωνήσουν απευθείας μαζί τους.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο:


Οι πιλότοι της WestJet πρόκειται να παραιτηθούν λόγω διαφωνίας για τις αμοιβές


— Με αρχεία από την Karen Bartko, Global News

&copy 2023 Global News, τμήμα της Corus Entertainment Inc.

Paylaşın