Οι πυρκαγιές μαίνονται σε όλο τον Δυτικό Καναδά καθώς ο ζεστός και ξηρός καιρός συνεχίζεται

Οι συνθήκες ζέστης και ξηρασίας αναμένεται να συνεχιστούν καθώς οι πυρκαγιές σε όλο τον δυτικό Καναδά έχουν προκαλέσει εκκενώσεις που επηρεάζουν χιλιάδες άτομα και υποβαθμίζουν την ποιότητα του αέρα στο απώτατο ανατολικό βόρειο Οντάριο.

«Χρειάζονται προσευχές για βροχή», είπε ο Αρχηγός Wilfred Hooka-Nooza του Dene Tha First Nation στη βορειοδυτική Αλμπέρτα.

Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Chateh, μια κοινότητα First Nation, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα καθώς πλησίαζε μια πυρκαγιά.

Η Hooka-Nooza είπε ότι η πυρκαγιά έχει πλέον παρεισφρήσει σε απόσταση οκτώ μιλίων από την κοινότητα και οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν μπουλντόζες για να φτιάξουν ένα πυροσβεστικό φύλακα για να κρατήσουν μακριά τις φλόγες.

«Ο άνεμος αυτή τη στιγμή είναι υπέρ μας και φυσάει από διαφορετική κατεύθυνση, αλλά μπορεί να αλλάξει», είπε ο αρχηγός.

Περίπου 2.500 άνθρωποι μάχονται με τις πυρκαγιές σε όλη την Αλμπέρτα και 24 από τις 87 ενεργές δασικές πυρκαγιές κρίθηκαν ανεξέλεγκτες από το απόγευμα της Τρίτης.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Οι πυρκαγιές έχουν επίσης ανησυχήσει τους γείτονες της Αλμπέρτα, συμπεριλαμβανομένων των Βορειοδυτικών Εδαφών, όπου το K’atl’odeeche First Nation και η πόλη Hay River, περίπου 75 μίλια από τα σύνορα της Αλμπέρτα, έχουν εντολές εκκένωσης.

Σε μια συνοδεία οχημάτων επετράπη να εγκαταλείψει ένα χωριό στο βόρειο Σασκάτσουαν νωρίς το πρωί της Τρίτης, αφού ο Μπάφαλο Νάροους εξέδωσε υποχρεωτική εντολή εκκένωσης.

Ο δήμαρχος Sandy Ericson ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η κακή ποιότητα του αέρα από τον καπνό και τις διακοπές ρεύματος καθιστούν επισφαλή τη διαμονή.

Στη Βρετανική Κολομβία, η πόλη Fort St. John, περίπου 125 μίλια βορειοδυτικά του Grand Prairie, στην Άλτα, εξέδωσε επίσης προειδοποίηση εκκένωσης για τον πληθυσμό της περίπου 21.000 ως απάντηση σε μια πυρκαγιά που έχει μέγεθος άνω των 80 τετραγωνικών μιλίων.

Η υπηρεσία πυρκαγιάς της Βρετανικής Κολομβίας ελπίζει ότι οι πιο ήρεμοι άνεμοι στα βορειοανατολικά της επαρχίας θα της δώσουν μια ανάσα από την αξιολόγηση των πυρκαγιών.

Ένα ασυνήθιστο κύμα καύσωνα τον Μάιο αύξησε τον κίνδυνο πυρκαγιών στα δυτικά. Τη Δευτέρα, άλλα 37 ρεκόρ ζέστης σημειώθηκαν στο π.Χ. και 18 ισοφαρίστηκαν ή έσπασαν στην Αλμπέρτα.

Ο Hooka-Nooza είπε ότι η ζέστη είναι άνευ προηγουμένου και στις αρχές της σεζόν, αφήνοντας τη γη στην περιοχή του πολύ ξηρή.

«Δεν το έχω ξαναδεί αυτό, τα χρόνια που έκανα πυρκαγιές», είπε ο αρχηγός.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

«Δεν έχω ξαναδεί τίποτα τόσο νωρίς την άνοιξη».

& αντιγραφή 2023 The Canadian Press

Paylaşın