Ο βουλευτής του Τορόντο, Νέιτ Έρσκιν-Σμιθ, υποβάλλει υποψηφιότητα για την ηγεσία του Φιλελεύθερου Κόμματος του Οντάριο

Ο βουλευτής του Τορόντο, Νέιτ Έρσκιν-Σμιθ, υποβάλλει υποψηφιότητα για την ηγεσία του Φιλελεύθερου Κόμματος του Οντάριο

Ο βουλευτής του Τορόντο, Νέιτ Έρσκιν-Σμιθ, λέει ότι είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Φιλελεύθερου Κόμματος του Οντάριο, καθιστώντας τον το πρώτο πρόσωπο που ανακοινώνει επίσημα υποψηφιότητα.

Ο βουλευτής των Φιλελευθέρων για ιππασία από το Beaches-East York έχει εκλεγεί τρεις φορές σε ομοσπονδιακό επίπεδο από το 2015 και λέει ότι είναι υποψήφιος για την ανοικοδόμηση του επαρχιακού κόμματος.

Οι Φιλελεύθεροι του Οντάριο θα ανακοινώσουν νέο ηγέτη στις 2 Δεκεμβρίου για να αντικαταστήσει τον Στίβεν Ντελ Ντούκα, ο οποίος παραιτήθηκε αφού το κόμμα απέτυχε να κερδίσει αρκετές έδρες στις περσινές εκλογές για να αποκτήσει επίσημο κομματικό καθεστώς στο νομοθετικό σώμα για δεύτερη συνεχόμενη εκστρατεία εξουσίας.

Ο Erskine-Smith, πρώην δικηγόρος, λέει σε ένα βίντεο που ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία ότι θα επικεντρωθεί σε ζητήματα όπως η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, η φροντίδα ηλικιωμένων, η ψυχική υγεία και οι εθισμοί, η κλιματική αλλαγή και η ανισότητα του πλούτου.

Οι Φιλελεύθεροι του Οντάριο είπαν ότι το κόμμα θα ανακοινώσει σύντομα την ημερομηνία έναρξης για την επίσημη εγγραφή των υποψηφίων, αλλά έχει οριστεί προθεσμία στις 5 Σεπτεμβρίου και οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ένα τέλος αίτησης 100.000 $ και μια επιστρεπτέα προκαταβολή 25.000 $.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Τα μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν με κατάταξη στις 25 και 26 Νοεμβρίου και οι Φιλελεύθεροι θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα γύρο προς γύρο το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Έρσκιν-Σμιθ λέει ότι σκοπεύει να ξεκινήσει την ηγετική του προσπάθεια το απόγευμα της Τρίτης σε μια συγκέντρωση στο ανατολικό Τορόντο.

Άλλοι που δήλωσαν ότι διερευνούν υποψηφιότητες για την ηγεσία είναι ο πρώην υπουργός του Οντάριο Yasir Naqvi και το νυν μέλος της επαρχιακής κοινοβουλευτικής ομάδας και πρώην βουλευτής Ted Hsu.

Ο ηγέτης των Φιλελευθέρων του Οντάριο, Στίβεν Ντελ Ντούκα, αποχωρεί από τη σκηνή αφού παραιτήθηκε από αρχηγός κόμματος το βράδυ των εκλογών στο Βον του Οντάριο, Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022. Ο Νέιτ Έρσκιν-Σμιθ ξεκίνησε εκστρατεία για τον ηγέτη του Φιλελεύθερου Κόμματος του Οντάριο, επικεφαλής του πολιτικού που εκπροσωπεί τις Μπιτς -Η East York, ο πρώτος βουλευτής που ανακοίνωσε προσφορά.

Ο ΚΑΝΑΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ / Κρις Γιανγκ

& αντιγραφή 2023 The Canadian Press

Paylaşın