Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς του Ναραμάτα φτάνει στην εκατονταετηρίδα - Okanagan

Το φεστιβάλ Naramata Πρωτομαγιάς αυτό το μακρύ Σαββατοκύριακο γιορτάζει την 100η επέτειο από τη συγκέντρωση των κατοίκων της πόλης σε μια εκδήλωση σχεδόν τόσο παλιά όσο και η ίδια η κοινότητα.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 1923 και προαναγγέλλει την άφιξη του καλοκαιριού με μια ποικιλία οικογενειακών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου May Pole Dance στο πάρκο Manitou.

Σύμφωνα με τον Val Taylor, αντιπρόεδρο της Naramata Heritage Museum Society και μέλος της επιτροπής σχεδιασμού, είναι να το διατηρήσουμε απλό.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: «Οι πτήσεις μεγάλης διάρκειας το Σαββατοκύριακο ξαναρχίζουν καθώς αποφεύχθηκε η απεργία της WestJet»


Οι μεγάλες πτήσεις του Σαββατοκύριακου ξεκινούν ξανά τώρα που αποφεύχθηκε η απεργία της WestJet


«Νομίζω ότι η παράδοση της Πρωτομαγιάς στη Ναραμάτα έχει δύναμη γιατί εξακολουθεί να είναι αυτού του είδους η νοσταλγική επιτομή των γιορτών της μικρής πόλης. Μια δικαιολογία για να μαζευτούμε», είπε.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

“Το χρώμα και τα παλαιομοδίτικα παιχνίδια και το σύμπλεγμα εθελοντών της κοινότητας. Νομίζω ότι είναι μια πολύ ωραία οπτική αναπαράσταση μιας μικρής πόλης και αυτό είναι το Naramata σήμερα με λίγα λόγια.”

Φέτος, αντί να πραγματοποιούνται όλες οι εκδηλώσεις την εορταστική Δευτέρα, οι διοργανωτές διέδωσαν τις γιορτές σε αρκετές ημέρες.

Η διασκέδαση ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής (19 Μαΐου) με τους αγώνες ντέρμπι με σαπουνόκουτι στα καρότσια που σχεδίασαν και κατασκεύασαν μαθητές της Ε’ τάξης στο Δημοτικό Σχολείο Ναραμάτων.

Αργότερα το ίδιο βράδυ, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο το πρώην Queen’s Ball, τώρα ο Οικογενειακός χορός της Πρωτομαγιάς.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: 'Πρόγνωση καιρού Kelowna: 19 Μαΐου'


Πρόγνωση καιρού Kelowna: 19 Μαΐου


Την Κυριακή από τις 13:00 έως τις 16:00 θα υπάρχει ανοιχτή εκδήλωση στο Μουσείο Naramata, η οποία θα αποτίει φόρο τιμής στα τελευταία 100 χρόνια της εκδήλωσης με φωτογραφίες και αναμνηστικά, ενώ θα ακολουθήσουν οι δραστηριότητες της κύριας ημέρας τη Δευτέρα.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Μεταξύ εκείνων που θα παρευρεθούν φέτος, η Πρωτομαγιά θα περιλαμβάνει μέλη του παρελθόντος, συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας Γουάντα Μπέρι του 1970 (το γένος Pye) που βασίλεψε με τις πριγκίπισσες Κάθι Ρίκετ και Ντεμπ Όσμπορν.

Αγώνες στο αγώνισμα ντέρμπι σαπουνόκουτι του 1956 που αποτελεί εδώ και καιρό μέρος του εορτασμού της 1ης Μαΐου στη Ναράμτα.

Φωτογραφία ευγενική προσφορά του Μουσείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς Naramata

«Ήμουν στα ώριμα γηρατειά των 12 ετών. Ήταν διασκεδαστικό, αλλά λίγο τρόμαξε τα νεύρα, το να είσαι 12 χρονών και να στέκεσαι μπροστά σε όλη την κοινότητα ήταν λίγο δύσκολο», θυμάται η Μπέρι, η οποία εξακολουθεί να ζει στη Ναράματα με τον σύζυγό της, Μαρκ. .

«Μόλις εμφανίστηκες και στάθηκες μπροστά στην τάξη με έναν αριθμό και οι άλλοι μαθητές ψήφισαν όποιον ήθελαν.

«Δεν ήταν όπως τώρα, δόξα τω Θεώ. Τώρα είναι πρεσβευτές και υπάρχει ένα ολόκληρο πρόγραμμα γύρω από την οικοδόμηση της αυτοεκτίμησης».


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: «Οι κάτοικοι του Okanagan ενθαρρύνονται να εξοικονομήσουν νερό»


Οι κάτοικοι του Okanagan ενθαρρύνονται να εξοικονομούν νερό


Αυτή ήταν επίσης η πρώτη χρονιά που ένας από τους πατέρες δώρισε το άλογό του και την άμαξα για να μεταφέρει τα δικαιώματα.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

«Έτσι ο Bud Gawne είχε την καλοσύνη να φορέσει το καπέλο του και να φορέσει τον γιο του Geoff και πήγαμε», είπε ο Berry.

Ενώ ο εορτασμός Naramata είναι ένα από τα παλαιότερα γεγονότα της Πρωτομαγιάς στο π.Χ., η κοινότητα ενώνει περίπου έξι άλλα μέρη στην επαρχία για να φτάσει στην εκατονταετηρίδα.

Το ίδιο και το New Westminster, το οποίο γιορτάζει την Πρωτομαγιά για περισσότερα από 150 χρόνια.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο:


Διατηρήστε την ιστορία του κτιρίου Notch Hill ανά κτίριο


Οι κύριες ημερήσιες δραστηριότητες της Δευτέρας στα Ναράματα ξεκινούν στις 10:30 π.μ., με την πρωτομαγιάτικη παρέλαση στο πάρκο Manitou.

Θα ακολουθήσει το φεστιβάλ δραστηριοτήτων συμπεριλαμβανομένου του May Pole Dance από μαθητές και ενήλικες του Δημοτικού Ναραμάτα.

Επίσης προγραμματίζεται σε συνδυασμό με την Περιφερειακή Περιφέρεια Okanagan-Similkameen ένας διακοσμημένος αγώνας ποδηλάτων, παραδοσιακοί αγώνες (σάκος, ασημένιο κουτάλι και τρίποδα) και διελκυστίνδα.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Τα μέλη του Old Age Pensioners θα σερβίρουν μπάρμπεκιου και μια εορταστική τούρτα στις εγκαταστάσεις.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: 'Συμβουλές για μπάρμπεκιου: Προετοιμασία της ψησταριάς για την εποχή'


Συμβουλές για μπάρμπεκιου: Προετοιμάστε το γκριλ για την εποχή


&αντιγραφή Penticton Herald 2023

Paylaşın