Ο καπνός από τις πυρκαγιές στην Αλμπέρτα επηρεάζει την ποιότητα του αέρα τόσο ανατολικά όσο και τις ΗΠΑ

Ο καπνός από τις πυρκαγιές στην Αλμπέρτα και τη βόρεια Βρετανική Κολομβία έχει καλύψει αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, επηρεάζοντας την ποιότητα του αέρα και την ορατότητα τόσο ανατολικά όσο η Νέα Υόρκη και νότια ως τη Βόρεια Καρολίνα.

Τα γραφεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (NSW) στο εσωτερικό των ΗΠΑ άρχισαν να εκδίδουν προειδοποιήσεις την Παρασκευή και συνέχισαν να συμβουλεύουν τους κατοίκους για επίμονο καπνό όλο το Σαββατοκύριακο.

Τη Δευτέρα, ορισμένοι από αυτούς τους λογαριασμούς φάνηκε να αναγνωρίζουν τις ημέρες διοδίων των προειδοποιήσεων για την ποιότητα του αέρα και τις προειδοποιήσεις μειωμένης ορατότητας.

«Μπορεί να έχετε βαρεθεί να το ακούτε, αλλά πυκνός καπνός… θα συνεχίσει να πέφτει στην περιοχή από σήμερα έως απόψε», δημοσίευσε ο λογαριασμός Twitter της NSW για το Sioux Falls, στη Νότια Ντακότα, τη Δευτέρα το πρωί.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

«Αρρωστημένος από τον καπνό; Σίγουρα ναι», ανέφερε ένα κυριακάτικο tweet από τη NSW Salt Lake City της Γιούτα, συμβουλεύοντας ότι ο καπνός θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα προτού δυνητικά εξαφανιστεί την Τρίτη.

Από το απόγευμα της Δευτέρας ο δείκτης ποιότητας του αέρα της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας των Ηνωμένων Πολιτειών έδειξε ότι τμήματα της ανατολικής Νότιας Ντακότα, της νοτιοανατολικής Μοντάνα και του βορειοανατολικού Ουαϊόμινγκ είχαν ανθυγιεινή ποιότητα αέρα.

Οι προειδοποιήσεις για την ποιότητα του αέρα εκτείνονται από το Αϊντάχο έως τις μεσοδυτικές πολιτείες όπως η Μινεσότα, το Ιλινόις και το Μίσιγκαν έως τη Νέα Υόρκη και το Βερμόντ στα ανατολικά.

Ο καπνός δημιούργησε θολές συνθήκες στη Νέα Υόρκη που έδωσαν στην ανατολή της Δευτέρας μια κοκκινωπή απόχρωση, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσίευσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Το γραφείο της NSW που καλύπτει την περιοχή Newport Beach της Βόρειας Καρολίνας είπε ότι αναζητά μια παρόμοια «θολή/κοκκινωπή ματιά στον ουρανό» λόγω του καπνού των δασικών πυρκαγιών τις επόμενες ημέρες.

Η NSW αναφέρει ότι ο καπνός αναμένεται να καθαριστεί στις περισσότερες πολιτείες μέχρι το απόγευμα της Τρίτης.

Παρά την ευρεία εμβέλεια του καπνού στις ΗΠΑ, η ποιότητα του αέρα παραμένει η χειρότερη κοντά στα επίκεντρα των πυρκαγιών στις καναδικές επαρχίες.

Οι άνθρωποι σε περιοχές της Αλμπέρτα, της Π.Χ., της Μανιτόμπα και του Σασκάτσουαν διέτρεχαν “μέτριο” ή “υψηλό” κίνδυνο για την υγεία από τον καπνό από το απόγευμα της Δευτέρας. Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή Δείκτης Υγείας Ποιότητας Αέρα του Καναδά.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Συνιστάται στους κατοίκους των επικίνδυνων περιοχών να μένουν όσο το δυνατόν περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την υπαίθρια σωματική δραστηριότητα. Όποιος πάσχει από άσθμα και άλλες υπάρχουσες αναπνευστικές παθήσεις, καθώς και οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά, θεωρείται ότι κινδυνεύει περισσότερο από την κακή ποιότητα του αέρα.

&copy 2023 Global News, τμήμα της Corus Entertainment Inc.

Paylaşın