Ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ François Legault έλαβε σχεδόν 99% ψήφο εμπιστοσύνης στο συνέδριο του κόμματος - Μόντρεαλ

Ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ François Legault έλαβε σχεδόν 99% ψήφο εμπιστοσύνης στο συνέδριο του κόμματος – Μόντρεαλ

SHERBROOKE, Que. – Ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ, François Legault, μπορεί να συνεχίσει να απαιτεί σχεδόν ομόφωνη υποστήριξη από το πιστό του κόμμα.

Ο ηγέτης του συνασπισμού Avenir Québec (CAQ), ο οποίος συνίδρυσε το κόμμα το 2011, έλαβε το 98,61 τοις εκατό των ψήφων σε ψήφο εμπιστοσύνης στο συνέδριο πολιτικής του κόμματος την Κυριακή.

11

Ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ και ηγέτης του CAQ François Legault μιλά στο συνέδριο του κόμματος στο Sherbrooke, Que., Κυριακή, 14 Μαΐου 2023.

Ο ΚΑΝΑΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ/Γκράχαμ Χιουζ

11

Ο François Legault, πρωθυπουργός του Κεμπέκ και ηγέτης του CAQ, αντιδρά καθώς οι αριθμοί για ψήφο εμπιστοσύνης για την ηγεσία εμφανίζονται στο συνέδριο του κόμματος στο Sherbrooke, Que., Κυριακή, 14 Μαΐου 2023.

Ο ΚΑΝΑΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ/Γκράχαμ Χιουζ

Η λυδία λίθος για την ηγεσία έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες αφότου η CAQ αψήφησε την εμβληματική δέσμευσή της για την κατασκευή μιας τρίτης σύνδεσης αυτοκινητόδρομου μεταξύ της πόλης του Κεμπέκ και του Lévis, πέρα ​​από τον ποταμό St. Lawrence.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Η οπισθοδρόμηση προκάλεσε σάλο σε όλο το Κεμπέκ, αλλά πυροδότησε μια ιδιαίτερα έντονη αντίδραση στην περιοχή Chaudière-Appalaches νότια της πρωτεύουσας της επαρχίας.

Η τελευταία δημοσκόπηση του Στρατού δείχνει ότι η υποστήριξη για το CAQ έχει μειωθεί στο 36 τοις εκατό από 40 τοις εκατό τον Φεβρουάριο, με πολύ μεγαλύτερη πτώση στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Ο Legault είπε στους 850 αντιπροσώπους που συγκεντρώθηκαν στο Sherbrooke το Σαββατοκύριακο της Ημέρας της Μητέρας ότι η υποστήριξή τους τον κάνει να νιώθει καλά και ότι η μητέρα του θα είναι περήφανη.

& αντιγραφή 2023 The Canadian Press

Paylaşın