Ο Stellantis σταματά την κατασκευή του εργοστασίου μπαταριών EV στο Windsor, Ont

Μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο σταμάτησε την κατασκευή ενός εργοστασίου μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στο Windsor του Οντάριο, επειδή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέτυχε να πραγματοποιήσει αυτό που είχε υποσχεθεί.

Η Stellantis, που κατασκευάζει αυτοκίνητα Chrysler, Ram και Fiat, μεταξύ άλλων, και η νοτιοκορεάτικη εταιρεία μπαταριών LG Energy Solution ανακοίνωσαν το εργοστάσιο 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι και δήλωσαν ότι αναμένεται να δημιουργήσει 2.500 θέσεις εργασίας.

Όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης θα παρείχαν οικονομική στήριξη στην εκκρεμή συμφωνία, αλλά ο Στελάντης λέει τώρα ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση “δεν κατάφερε να παραδώσει τα συμφωνηθέντα”.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση λέει ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός του Οντάριο Νταγκ Φορντ λέει ότι ανησυχεί πραγματικά και ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να υποστηρίξει τον Stellantis με τον ίδιο τρόπο που κάνει η Volkswagen.

Η συμφωνία του Καναδά με τη Volkswagen περιλαμβάνει επιχορηγήσεις ύψους έως και 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων συν μια επιχορήγηση 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

& αντιγραφή 2023 The Canadian Press

Paylaşın