Σημείωση «πατερναλιστικό» νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση που επικυρώθηκε από δημοτικές ομάδες - Νιού Μπράνσγουικ

Σημείωση «πατερναλιστικό» νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση που επικυρώθηκε από δημοτικές ομάδες – Νιού Μπράνσγουικ

Ορισμένες δημοτικές ομάδες του Νιού Μπράνσγουικ ανησυχούν για ένα νομοσχέδιο που θα δώσει στον υπουργό τοπικής αυτοδιοίκησης την εξουσία να τροποποιεί ή να καταργεί τους δημοτικούς κανονισμούς.

Η Ένωση των Δήμων του Νιού Μπράνσγουικ (UMNB), η l’Association des komunités du Nouveau-Brunswick και η Ένωση Πόλεων του Νιού Μπράνσγουικ λένε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί επίθεση κατά της τοπικής αυτοδιοίκησης.

“Σε αυτή την περίπτωση, είναι πραγματικά μια υπονόμευση της δημοτικής αρχής και αυτό ανησυχεί τα μέλη μας”, λέει ο διευθυντής του UMNB Dan Murphy.

Bill 45, ή το Νόμος της Επιτροπής Τοπικού Συμβουλίου, στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου φορέα που θα παρακολουθεί τις καταγγελίες σύγκρουσης συμφερόντων και κώδικα δεοντολογίας και θα βοηθά τους δήμους στην επίτευξη συμφωνιών χρηματοδότησης για περιφερειακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Ο Μέρφι είπε ότι η δημιουργία της ίδιας της επιτροπής είναι θετική και κάτι που ζητούν τα μέλη του UMNB, αλλά η ικανότητα του υπουργού τοπικής κυβέρνησης να καταργήσει ή να τροποποιήσει τους κανονισμούς που εγκρίθηκαν από δημοκρατικά εκλεγμένα συμβούλια είναι εξαιρετικά ανησυχητική.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

«Τα τοπικά μας συμβούλια εκλέγονται από τον λαό, έχουν εντολή να κάνουν τη δουλειά στις κοινότητές τους», είπε. “Όταν ψηφίζονται καταστατικά, ακολουθούν μια δημόσια διαδικασία. Υπάρχει νομοθετική διαδικασία για αυτούς”.

Ο υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ντάνιελ Αλάιν είπε σε δήλωση ότι η ρήτρα αποσκοπεί στην προστασία από τυχαία βλάβη επαρχιακής σημασίας. «Η εξουσία τροποποίησης ή ανάκλησης καταστατικών έχει να κάνει με την παροχή υποστήριξης για ακούσιες συνέπειες που θα είχαν μη αναστρέψιμες και επαρχιακά σημαντικές συνέπειες», είπε.

«Δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ για να δούμε συμβούλια που έχουν λάβει ή σχεδιάζουν να λάβουν αποφάσεις που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τις θέσεις εργασίας, την οικονομία και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Υπάρχει μια ισχυρή διαδικασία για την αναθεώρηση ενός καταστατικού και αυτή η εργασία δεν πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Η κατάργηση ενός διατάγματος θα ήταν σίγουρα η τελευταία λύση για το τμήμα μου».

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Αυτή η εξήγηση δεν αρκεί για τη δήμαρχο Φρέντερικτον, Κέιτ Ρότζερς.

«Ακόμα και αυτό είναι πατερναλιστικό», είπε σχετικά με την απάντηση του υπουργού Allain.

Ο Ρότζερς είπε ότι υπάρχουν ήδη αρκετές διασφαλίσεις και δεν υπάρχει ανάγκη να διαταραχθεί το έργο των δημοκρατικά εκλεγμένων συμβουλίων. Και ενώ οι προθέσεις της τρέχουσας διοίκησης μπορεί να είναι αγνές, λέει, δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει την κατάχρηση της ρήτρας από μια μελλοντική επαρχιακή κυβέρνηση.

«Χωρίς τη διευκρίνιση, αν όχι αυτή η κυβέρνηση, θα μπορούσε να υπάρξει μια άλλη κυβέρνηση που θα εκμεταλλευτεί την έλλειψη σαφήνειας σε αυτό το νομοσχέδιο και υπονομεύει το συμβούλιο», είπε.

Το βράδυ της Τρίτης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Φρέντερικτον ψήφισε να στείλει μια επιστολή στον Allain εκφράζοντας τις ανησυχίες του και ζητώντας διευκρινίσεις.

Ο Αλέν είπε ότι σκοπεύει να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες του συμβουλίου και θα περιγράψει περισσότερες λεπτομέρειες του νομοσχεδίου όταν εξεταστεί από νομοθετική επιτροπή την Παρασκευή.

&copy 2023 Global News, τμήμα της Corus Entertainment Inc.

Paylaşın