Στρέμματα κάηκαν σε πυρκαγιές το π.Χ. τέσσερις φορές μεγαλύτερες από τη μεγάλη ζέστη - π.Χ

Δύο μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή Peace River της Βρετανικής Κολομβίας συνεχίζουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, καθώς οι πυροσβέστες προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο ο καυμένος καιρός να προκαλέσει περισσότερες πυρκαγιές.

Το Υπουργείο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της BC αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο αριθμός των στρεμμάτων που έχουν καεί μέχρι στιγμής αυτή την περίοδο των πυρκαγιών είναι τετραπλάσιος του κανονικού.

Περίπου το 85 τοις εκατό αυτού προέρχεται από τρεις γνωστές πυρκαγιές, συμπεριλαμβανομένων των πυρκαγιών Boundary Lake και Red Creek στην Περιφερειακή Περιφέρεια Peace River και της πυρκαγιάς Teare Creek που καίει όχι μακριά από τα σύνορα της Αλμπέρτα, κοντά στο χωριό McBride.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο:


Πυρκαγιά ξεσπά στο Fort St. John


Η πυρκαγιά στη λίμνη Boundary έχει κάψει στα σύνορα BC-Alberta καθώς αυξήθηκε σε 6.171 στρέμματα, με ορισμένες ιδιοκτησίες κοντά στο Goodlow, π.Χ. να βρίσκονται υπό διαταγή εκκένωσης.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Η πυρκαγιά στο Red Creek ακριβώς βορειοδυτικά του Φορτ Σεντ Τζον παραμένει περίπου 2.700 στρέμματα και η εντολή εκκένωσης είναι επίσης σε ισχύ για ορισμένους κατοίκους της περιοχής.

Αλλού στην επαρχία, μια από τις πρώτες πυρκαγιές του νησιού Βανκούβερ φέτος είναι πλέον υπό έλεγχο αφού ανακαλύφθηκε την Τετάρτη κοντά στο όρος Θάντερ, 140 μίλια βορειοδυτικά της Βικτώριας.

& αντιγραφή 2023 The Canadian Press

Paylaşın