Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανακαλεί τις προστασίες έναντι της ρύπανσης των υγροτόπων σε πλήγμα για την EPA - National

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανακαλεί τις προστασίες έναντι της ρύπανσης των υγροτόπων σε πλήγμα για την EPA – National

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ την Πέμπτη περιόρισε δραστικά την εξουσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να παρακολουθεί τη ρύπανση των υδάτων σε ορισμένους υγροτόπους, τη δεύτερη απόφαση εδώ και πολλά χρόνια κατά την οποία μια συντηρητική πλειοψηφία περιόρισε την εμβέλεια των περιβαλλοντικών κανονισμών.

Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να απειλήσει τις προσπάθειες για τον έλεγχο των πλημμυρών του ποταμού Μισισιπή και την προστασία του κόλπου Chesapeake, μεταξύ πολλών έργων, έγραψε ο δικαστής Brett Kavanaugh, σε ρήξη με τους άλλους πέντε συντηρητικούς. Οι υποστηρικτές του περιβάλλοντος δήλωσαν ότι η απόφαση θα αφαιρέσει την προστασία δεκάδων εκατομμυρίων στρεμμάτων υγροτόπων.

Οι δικαστές αύξησαν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας σχετικά με τις ανησυχίες για καθαρό νερό σε μια απόφαση υπέρ ενός ζευγαριού του Αϊντάχο που ήθελε να χτίσει ένα σπίτι κοντά στη Λίμνη Priest στην πολιτεία της πολιτείας. Ο Chantell και ο Michael Sackett αντιτάχθηκαν όταν ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι αναγνώρισαν ένα βρεγμένο τμήμα της τοποθεσίας ως υγρότοπο που τους απαιτούσε να λάβουν άδεια πριν το γεμίσουν με βράχους και χώμα.

Με ψήφους 5 κατά 4, το δικαστήριο είπε σε γνώμη του δικαστή Samuel Alito ότι οι υγρότοποι μπορούν να ρυθμιστούν βάσει του νόμου για τα καθαρά ύδατα μόνο εάν έχουν “συνεχή επιφανειακή σύνδεση” με μεγαλύτερα, ρυθμιζόμενα υδάτινα σώματα. Δεν υπάρχει τέτοια σύνδεση στην ιδιοκτησία των Sacketts.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο:


Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ περιορίζει την ικανότητα της EPA να ρυθμίζει τις εκπομπές άνθρακα


Το δικαστήριο απέρριψε τη 17χρονη γνώμη του πρώην συναδέλφου τους, Άντονι Κένεντι, επιτρέποντας τη ρύθμιση του τι μπορεί να απορρίπτεται σε υγροτόπους που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την υγεία των μεγαλύτερων πλωτών οδών.

Η άποψη του Κένεντι για τους υγρότοπους που έχουν «σημαντική σύνδεση» με μεγαλύτερα υδάτινα σώματα ήταν το πρότυπο για την αξιολόγηση του κατά πόσον απαιτούνταν άδειες για απορρίψεις σύμφωνα με τον ορόσημο περιβαλλοντικό νόμο του 1972. Οι αντίπαλοι είχαν αντικρούσει ότι το πρότυπο ήταν ασαφές και ανεφάρμοστο.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε δήλωσή του ότι η απόφαση ανατρέπει το νομικό πλαίσιο που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για την καταπολέμηση της ρύπανσης των υδάτων και ότι η κυβέρνησή του θα χρησιμοποιήσει «κάθε νόμιμη εξουσία που έχουμε για να προστατεύσουμε τα ύδατα της χώρας μας».

Θέτει τους υγροτόπους του έθνους μας – και τα ποτάμια, τα ρυάκια, τις λίμνες και τις λίμνες που συνδέονται με αυτούς – σε κίνδυνο ρύπανσης και καταστροφής και θέτει σε κίνδυνο τις πηγές καθαρού νερού στις οποίες βασίζονται εκατομμύρια αμερικανικές οικογένειες, αγρότες και επιχειρήσεις», είπε ο Μπάιντεν. της απόφασης.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Ο Manish Bapna, Διευθύνων Σύμβουλος του Συμβουλίου Άμυνας Φυσικών Πόρων, απάντησε στην απόφαση, καλώντας το Κογκρέσο να τροποποιήσει τον Νόμο για τα Καθαρά Νερά για την αποκατάσταση της προστασίας των υγροτόπων και καλώντας τα κράτη να ενισχύσουν τους δικούς τους νόμους.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο άρπαξε την καρδιά του νόμου στον οποίο βασιζόμαστε για την προστασία των υδάτων και των υγροτόπων της Αμερικής. Η πλειοψηφία επέλεξε να προστατεύσει τους ρυπαίνοντες σε βάρος των υγιών υγροτόπων και των υδάτινων οδών. Η απόφαση αυτή θα προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά. Οι κοινότητες σε όλη τη χώρα θα πληρώσουν το τίμημα», ανέφερε ο Μπάπνα σε δήλωση.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο:


Το Trump EPA καταργεί τα μέτρα προστασίας του νερού της εποχής Ομπάμα


Το αποτέλεσμα θα επηρεάσει σχεδόν σίγουρα τις εκκρεμείς διαφορές σχετικά με τους νέους κανονισμούς για το νερό, συμπεριλαμβανομένων των υγροτόπων, που εισήγαγε η κυβέρνηση Μπάιντεν τον Δεκέμβριο. Δύο ομοσπονδιακοί δικαστές έχουν εμποδίσει προσωρινά την επιβολή αυτών των κανόνων σε 26 πολιτείες.

Το Κογκρέσο ψήφισε τον Μάρτιο για την ανατροπή του νέου κανόνα της διοίκησης για το νερό και ενώ ο Μπάιντεν άσκησε βέτο στο μέτρο, η προοπτική νομοθετικής δράσης για την αποκατάσταση της προστασίας των υγροτόπων σύντομα είναι μακρινή.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, Μάικλ Σ. Ρέγκαν, απέδωσε στον νόμο για το καθαρό νερό την «μετασχηματιστική πρόοδο» στον καθαρισμό των υδάτινων οδών της χώρας. «Είμαι απογοητευμένος από τη σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που επηρεάζει τη μακροπρόθεσμη προστασία του καθαρού νερού», δήλωσε ο Ρίγκαν σε δήλωση.

Ο Damien Schiff, ο οποίος εκπροσώπησε τους Sacketts στο Ανώτατο Δικαστήριο, είπε ότι η απόφαση περιόρισε κατάλληλα το πεδίο εφαρμογής του νόμου. «Τα δικαστήρια έχουν πλέον ένα σαφές σημείο αναφοράς για δικαιοσύνη και συνέπεια από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές. Η σημερινή απόφαση είναι μια μεγάλη νίκη για τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και τη συνταγματική διάκριση των εξουσιών», δήλωσε ο Σιφ σε μια δήλωση από το νομικό ίδρυμα Pacific Legal Foundation που εστιάζει στα δικαιώματα ιδιοκτησίας.

Στην απόφαση της Πέμπτης, και οι εννέα δικαστές συμφώνησαν ότι οι υγρότοποι στην ιδιοκτησία των Sacketts δεν καλύπτονται από το νόμο.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο:


Η ξηρασία κάνει τον ποταμό Μισισιπή να πέσει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, επηρεάζοντας την οικονομία


Αλλά μόνο πέντε δικαστές συμμετείχαν στη γνώμη που όριζε μια νέα δοκιμή για να αξιολογηθεί πότε οι υγρότοποι εμπίπτουν στον νόμο περί καθαρών υδάτων. Ο ανώτατος δικαστής Τζον Ρόμπερτς, ο δικαστής Κλάρενς Τόμας και ο Άλιτο φέρεται να πέρασαν το πιο στενό πρότυπο το 2006, στην τελευταία σημαντική υπόθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου για τους υγροτόπους. Μαζί τους την Πέμπτη οι κριτές Neil Gorsuch και Amy Coney Barrett.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Ο Κάβανο και οι τρεις φιλελεύθεροι δικαστές του δικαστηρίου ισχυρίστηκαν ότι οι συνάδελφοί τους ξαναέγραψαν αυτόν τον νόμο.

Ο Κάβανο έγραψε ότι «η νέα και πολύ στενή δοκιμή του δικαστηρίου μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνια ελεγχόμενους και αποδεκτούς ελεγχόμενους υγροτόπους ξαφνικά να ξεφεύγουν από το πεδίο εφαρμογής της ρυθμιστικής αρχής των υπηρεσιών».

Η δικαστής Έλενα Κάγκαν έγραψε ότι η επανεγγραφή του νόμου από την πλειοψηφία ήταν «μια προσπάθεια να σταματήσουν οι ενέργειες κατά της ρύπανσης που το Κογκρέσο έκρινε κατάλληλες». Ο Κάγκαν αναφερόταν στην περσινή απόφαση για περιορισμό της ρύθμισης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου βάσει του νόμου για τον καθαρό αέρα, ο οποίος εγκρίθηκε με ψήφους 6-3 από τη συντηρητική πλειοψηφία του δικαστηρίου και στόχευε υπάρχοντες σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα και αερίου.

Και στις δύο περιπτώσεις, σημείωσε, το δικαστήριο είχε οριστεί ως ο εθνικός υπεύθυνος λήψης αποφάσεων για την περιβαλλοντική πολιτική. Η Kagan συμμετείχε σε αυτό που έγραψε από τις φιλελεύθερες συναδέλφους της Sonia Sotomayor και Ketanji Brown Jackson.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: «Ο Μπάιντεν λέει ότι το σχέδιο για το κλίμα θα πρέπει να διασφαλίζει ότι οι ευάλωτες κοινότητες δεν επηρεάζονται αρνητικά»


Ο Μπάιντεν λέει ότι το σχέδιο για το κλίμα θα πρέπει να διασφαλίζει ότι οι ευάλωτες κοινότητες δεν επηρεάζονται αρνητικά


Οι Sacketts πλήρωσαν 23.000 δολάρια το 2005 για ένα ακίνητο 2 στρεμμάτων κοντά στη λίμνη Priest και ξεκίνησαν την κατασκευή ενός σπιτιού τριών υπνοδωματίων δύο χρόνια αργότερα.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Είχαν μέρος του ακινήτου, το οποίο περιγράφεται σε μια απόφαση προσφυγής ως “εμποτισμένο οικόπεδο”, γεμάτο με πέτρες και χώμα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την κατασκευή, όταν οι αξιωματούχοι της EPA εμφανίστηκαν και διέταξαν να σταματήσουν οι εργασίες.

Κέρδισαν επίσης έναν προηγούμενο γύρο στη δικαστική τους μάχη στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Το ομοσπονδιακό εφετείο του Σαν Φρανσίσκο επικύρωσε την απόφαση της EPA για το 2021, κρίνοντας ότι μέρος της τοποθεσίας, 300 πόδια από τη λίμνη και 30 πόδια από μια ανώνυμη υδάτινη οδό που απορρέει στη λίμνη, ήταν υγρότοποι.

Ο ίδιος ο σύμβουλος των Sacketts τους είχε πει παρόμοια πριν από χρόνια ότι η περιουσία τους περιείχε υγροτόπους.

& αντιγραφή 2023 The Canadian Press

Paylaşın