Το Οντάριο στέλνει πληρώματα για να βοηθήσουν την πολιορκημένη Αλμπέρτα στην πυρκαγιά

Την ημέρα που η Αλμπέρτα που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το Οντάριο έστελνε πληρώματα δυτικά.

Σαράντα πυροσβέστες του Οντάριο στάλθηκαν στην Αλμπέρτα το Σάββατο για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των πυρκαγιών σε ολόκληρη την επαρχία, μαζί με τέσσερις ηγέτες της ομάδας εργασίας και δύο διοικητές, σύμφωνα με κεντρικά στοιχεία.

Μαζί τους συμμετείχαν πυροσβέστες του Κεμπέκ και πυροσβεστικά αεροπλάνα, καθώς οι καναδικές αντιδράσεις στις πυρκαγιές συγχωνεύτηκαν πίσω από τοπικά πληρώματα στη χώρα της αγριοτριανταφυλλιάς.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο:


Βίντεο στο κινητό δείχνει τρομακτικές στιγμές καθώς οι κάτοικοι φεύγουν από τις πυρκαγιές στη βόρεια Αλμπέρτα


Οι πληροφορίες προέρχονται από το Canadian Interagency Forest Fire Center (CIFFC), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ανήκει και λειτουργεί από τις εθνικές και επαρχιακές πυροσβεστικές υπηρεσίες του Καναδά. Υπάρχει για να συντονίζει τις αντιδράσεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως αυτές στην Αλμπέρτα.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

«Το Οντάριο έδειξε αλληλεγγύη και ήταν έτοιμο να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις για βοήθεια για την καταπολέμηση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αλμπέρτα», δήλωσε στο Global News εκπρόσωπος του υπουργείου φυσικών πόρων και δασών του Οντάριο.

«Έχουμε συμφωνίες αμοιβαίας βοήθειας με δικαιοδοσίες σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Αλμπέρτα. Η συνεργασία μεταξύ του Οντάριο και της Αλμπέρτα καταδεικνύει τη σημασία της διαεπαρχιακής συνεργασίας σε περιόδους κρίσης».

Η πρωθυπουργός της Αλμπέρτα Ντανιέλ Σμιθ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σάββατο, λέγοντας ότι η ασφάλεια ήταν η νούμερο ένα προτεραιότητα.

«Η ασφάλεια και η ευημερία των πληγέντων παραμένει η κορυφαία προτεραιότητά μας», είπε. «Θα ενημερώσουμε τους Albertans καθώς η κατάσταση αλλάζει μέσω καθημερινών ενημερώσεων από στελέχη του τμήματος».

Η Christie Tucker, διευθύντρια μονάδας πληροφοριών στο Alberta Wildfire, καλωσόρισε τη βοήθεια που θα στείλουν το Οντάριο και το Κεμπέκ.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που έρχονται πρόσθετα κεφάλαια σήμερα, αύριο και την Τρίτη. θα δούμε σχεδόν 200 επιπλέον πυροσβέστες τις επόμενες ημέρες και θα αναπτυχθούν σε όλη την κομητεία όπου χρειάζονται», είπε ο Τάκερ.

Το RCMP υποσχέθηκε επίσης επιπλέον 150 αξιωματικούς που θα αναπτυχθούν για να βοηθήσουν τις προβληματικές περιοχές.

Η Αλμπέρτα έχει δει 268 πυρκαγιές μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με το CIFFC. Υπάρχουν 128 ενεργές πυρκαγιές σε σύγκριση με μόνο τρεις στο Οντάριο. Συνολικά 81 πυρκαγιές σε ολόκληρο τον Καναδά χαρακτηρίζονται ως ανεξέλεγκτες από το CIFFC, πολλές από τις οποίες βρίσκονται εντός των συνόρων της Αλμπέρτα.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

– με αρχεία από το Destiny Meilleur της Global News

&copy 2023 Global News, τμήμα της Corus Entertainment Inc.

Paylaşın