Το σπίτι της Κελόουνα κατεστραμμένο από ημιφορτηγό λεηλατήθηκε δύο φορές μέσα σε μια μέρα - Okanagan

Ο Samer Shehadeh προσπαθεί να συμβιβαστεί με το πώς μια ήδη κακή κατάσταση θα μπορούσε να είχε χειροτερέψει τόσο πολύ.

“Αυτό είναι το λυπηρό μέρος, ως κοινωνία είναι κρίμα που οι άνθρωποι μπορούν να πέφτουν τόσο χαμηλά”, δήλωσε η Shehadeh στο Global News.

Ο Shehadeh είναι ο ιδιοκτήτης της έπαυλης Kelowna που υπέστη σοβαρές ζημιές στις 11 Απριλίου όταν ένα ημιρυμουλκούμενο φορτηγό έχασε τον έλεγχο του Gordon Drive στη λεωφόρο Cameron και έπεσε στο κτίριο.

Το δυστύχημα ανάγκασε τον ίδιο, τη σύζυγό του, την πεθερά του και τα τρία μικρά παιδιά τους να εγκαταλείψουν το σπίτι τους επ’ αόριστον.

Τώρα οι κλέφτες έχουν επιτεθεί στο σπίτι όχι μία αλλά δύο φορές.

«Ήταν ένα πράγμα που το σπίτι χτυπήθηκε από ημιφορτηγό. Μας πήρε ένας μήνας για να τακτοποιήσουμε τα μυαλά μας και τώρα να τεθούν σε κίνδυνο τα προσωπικά σας τιμαλφή… το άγχος, δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, δεν μπορούμε να φάμε», είπε η Shehadeh.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο:


Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού της Kelowna που χτυπήθηκε από ημιφορτηγό καλεί την πόλη να βελτιώσει την οδική ασφάλεια


Η Kelowna RCMP είπε ότι έλαβαν για πρώτη φορά μια αναφορά για τη διάρρηξη στις 5:30 π.μ. της Δευτέρας

Πολλά αντικείμενα κλάπηκαν, όπως ηλεκτρονικά είδη, κοσμήματα, πιστωτικές κάρτες, κλειδιά αυτοκινήτου και το ίδιο το αυτοκίνητο.

Ο Shehadeh είπε στο Global News ότι η εταιρεία ασφαλείας, Kalamalka Security, του είχε πει ότι οι ύποπτοι, πιθανώς έως και τέσσερις, υποδύονταν ως εργάτες οικοδομής.

Δεν είναι γνωστό πόσο καιρό βρίσκονταν οι ύποπτοι στο σπίτι, αλλά η Shehadeh είπε ότι οι φωτογραφίες από το εσωτερικό υποδηλώνουν ότι οι δράστες πέρασαν αρκετή ώρα μέσα πίνοντας και έψαξαν το σπίτι.

“Φαίνεται ότι υπήρχαν άνθρωποι που έπιναν και απλώς πετούσαν κουτάκια στο πάτωμα. Μπήκα σήμερα και μυρίζω χλωρίνη παντού”, είπε η Shehadeh.

Η Shehadeh πιστεύει ότι οι δράστες πέρασαν αρκετή ώρα στο σπίτι χαλαρώνοντας και πίνοντας.

Παγκόσμια νέα

Το κλεμμένο όχημα ήταν εξοπλισμένο με σύστημα εντοπισμού GPS και εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Αξιωματικοί της ομάδας στόχου του RCMP παρακολούθησαν το όχημα και κατάφεραν να συλλάβουν δύο άνδρες, 36 και 45 ετών, αργότερα μέσα στην ημέρα.

Το ζευγάρι αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες, όπως διάρρηξη, δόλια χρήση πιστωτικής κάρτας και μη συμμόρφωση με εντολή αποδέσμευσης.

«Είναι κάτοικοι της Kelowna και είναι γνωστοί στην αστυνομία», είπε ο Κωνστ. Mike DellaPaolera.

Ο Σεχαντέχ είπε ότι πιστεύει ότι οι ύποπτοι είχαν αρχικά πρόσβαση στο σπίτι μέσω του ημιχρόνου, το οποίο παραμένει ενσωματωμένο στο κτίριο.

«Έτσι η πλαστική προστασία εδώ κόπηκε μέχρι το τέλος», είπε, δείχνοντας το πλαστικό που χρησιμοποιήθηκε για να καλύψει τη μεγάλη τρύπα στη δομή.

Είπε ότι υπήρχαν ίχνη στο μπροστινό λάστιχο του ημιχρόνου που υποδηλώνουν ότι οι ύποπτοι ανέβηκαν στην κορυφή του ημιχρόνου και στη συνέχεια απέκτησαν πρόσβαση στον επάνω όροφο του σπιτιού.

Αργότερα τη Δευτέρα, γύρω στις 22:30, ύποπτοι εισέβαλαν ξανά στο σπίτι.

«Φαίνεται ότι σε μία από τις αρχικές διαρρήξεις, έκλεψαν το κλειδί για να μπουν στο σπίτι», είπε, «και μπήκαν από την εξώπορτα».

Η Shehadeh είπε ότι κλάπηκαν περισσότερα αντικείμενα.

Το γκαράζ του σπιτιού λεηλατήθηκε και ένας λοστός έμεινε πίσω.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Έρευνα έγινε και στην κουζίνα του κάτω ορόφου.

Ο Σεχαντέ είναι θυμωμένος με την Ασφάλεια Καλαμάλκα που λέει ότι δεν έχουν προστατεύσει σωστά την περιουσία του.

«Αυτή είναι η όλη ιδέα της ασφάλειας, αυτή η ψυχική ηρεμία και γι’ αυτό έχετε ασφάλεια», είπε η Shehadeh. «Οπότε προφανώς δεν έκαναν τη δουλειά».

Το Kalamalka Security διαθέτει φύλακα στις εγκαταστάσεις του 24/7.

Η εταιρεία υπερασπίστηκε τον εαυτό της λέγοντας ότι ο φύλακας περνάει μέσα από το σπίτι κάθε 20 λεπτά, αλλά δεν μπορεί να είναι πάντα σε κάθε πλευρά του ακινήτου.

«Υπάρχουν πολλές είσοδοι στο ακίνητο», είπε ο Λοχίτ Τζόσι, διευθυντής ασφαλείας της Καλαμάλκα. «Επομένως, αν κάνετε περιπολία από τη μία πλευρά και στέκεστε από τη μία πλευρά, εάν κάποιος μπήκε κρυφά από την άλλη και δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο κτίριο, δεν ξέρετε πόσοι άνθρωποι είναι μέσα».


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: 'Ημι-τρακάρει στην έπαυλη Kelowna'


Ο Semi συντρίβεται στην έπαυλη του Kelowna


Η Shehadeh αναρωτιέται πώς η εταιρεία ασφαλείας δεν κατάφερε να κατεδαφιστούν ξαφνικά οι περσίδες, οι οποίες ήταν ανεβασμένες και μερικά από τα μεγαλύτερα κλεμμένα αντικείμενα βγήκαν από το σπίτι.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

«Έριξαν την μπάλα», είπε η Shehadeh.

Μια νέα εταιρεία ασφαλείας κλήθηκε το απόγευμα της Τρίτης και η Shehadeh πιέζει για ηλεκτρονική παρακολούθηση βίντεο, η οποία θα επέτρεπε τη ζωντανή παρακολούθηση της τοποθεσίας.

Το RCMP έχει επίσης δεσμευτεί να επεκτείνει τις περιπολίες στην περιοχή.

«Αισθανόμαστε πραγματικά τα θύματά μας», είπε η Della-Paolera. «Εννοώ ότι είναι θύματα και μετά είναι θύματα και πάλι θύματα και είναι κρίμα, αλλά έχουμε αυξήσει τις περιπολίες μας και θα φροντίσουμε να είμαστε στη γειτονιά και γύρω από αυτό το σπίτι όλο και περισσότερο μέχρι μπορούμε να εξασφαλίσουμε αυτό το κτίριο.

ένα Σελίδα GoFundMe έχει δημιουργηθεί για όποιον θέλει να συντηρήσει την οικογένεια.

“Είναι περισσότερο ένα διάλειμμα μεταξύ ξέρετε, τι μπορεί να μην καλύπτεται, τι είδους προβλήματα μπορεί να έχουμε στην πορεία”, είπε η Shehadeh. «Είναι η ψυχική απώλεια εδώ. Δεν είναι μόνο τα λεφτά. Θα χρειαστεί μεγάλος φόρος και πολύς χρόνος για να το ξεπεράσουμε αυτό».

&copy 2023 Global News, τμήμα της Corus Entertainment Inc.

Paylaşın